Erdoğan, "Temiz para getireceğim diyor. Sen kimsin?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan ziyareti sonrasında Togg, Tahıl koridoru, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'temiz para- uyuşturucu iddiası' ve gündeme dair konuları değerlendirdi.
Onur Çetinkaya
|
12 Kasım 2022, Cumartesi - 12:06
Erdoğan, "Temiz para getireceğim diyor. Sen kimsin?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları 9'uncu Zirvesi'' için gittiği Özbekistan'daki temaslarını tamamlayarak yurda döndü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaret sonrasında Türkiye gündemini dair konuştu. 

"Temiz para getireceğim diyor. Sen kimsin?"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İngiltere teması sonrası temiz para çıkışı hakkında konuşan Erdoğan," Temiz para getireceğim diyor. Sen kimsin? Hani Londra’ya gidişi eleştiriyordun? Buradan getireceğin parayı kime getireceksin? Sen iş adamı mısın? Senin yanında böyle bir para talebinde bulunan birileri mi var? Parayı kime getiriyorsun? Yani afedersiniz İngiltere’de bu kadar enayi var mı; sana kalkacaklar bu paraları verecekler; Al Bay Kemal bunu Türkiye'de nerede kullanırsan kullan diyecekler." açıklamasını yaptı.

"Belge varsa göster" 

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu ticareti iddialarına ilişkin ise, "Esrar, eroin, uyuşturucu kaçakçılığından” diyor. Hakaret ettiği bakanım çıktı ve kendisine ağır bir ifadeyle “sen bunu ispat edemezsen namertsin” dedi. Hadi çık ispat et. Var mı elinde bir delilin? Neye göre bunu söylüyorsun? Ya sen bu ülkenin evladı değil misin? Bu ülkenin evladı olarak bu ülkenin yönetimi, devleti nasıl olur da uyuşturucu işi yapar diyebilirsin. Bir belge varsa çıkar belgeni göster" ifadesini kullandı.

"İtalya'da üretiliyor diyecek kadar ahlaksızlar"

Geçtiğimiz günlerde üretim bandından indirilen yerli otomobil Togg'un yurt dışında üretildiğine dair çıkan spekülasyonlar için konuşan Erdoğan, "Bunlar İtalya’da üretiliyor” dediler. Yani bu kadar da ahlaksızlar. Biz bu robotik sistemi yurt dışından alamaz mıyız? Bunun yanında bu robotik sistemler belki kısa bir süre sonra ülkemde de üretilir hale gelecek. Bizim yerli ve milli noktasında da olay sadece bununla kalmayacak tabii. İHA, SİHA, Akıncı üretimi de görülmeli. Bay Kemal de bir kere gitmiş oraya galiba ama buna rağmen adam hala yalan söylüyor. Temel efendi de gitmiş o da yalan söylüyor; yeterli değil filan diyor. Yani bunları anlamak mümkün değil. Bizim işimiz tabii sadece bunlar da değil. Mesela BMC’nin zırhlı araçları var. Şu anda buna benzer birçok alanda, ağır sanayide, ileri teknolojide fabrikalarımız var. Bunlarla beraber gümbür gümbür inşallah yola devam ediyoruz." diye konuştu.

Tahıl koridoru anlaşması

19 Kasım’da tahıl koridoru anlaşması sona ermesine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Orada süre tahdidi koymak bana göre yanlış olur. Biz kendilerine bu işi ne kadar uzun tutarlarsa o kadar isabetli olacağını belirttik. Öte yandan bana göre bizim daha çok bu işin sınırını iyi çizmemiz, bunun üzerinde iyi çalışmamız lazım." açıklamasını yaptı.

Erdoğan'dan  F-35 ve F-16 mesajları

Cumhurbaşkanı, F16 ve F35 tedarikine ilişkin ise,"F35 noktası bizi rahatsız etmekten çok aslında Amerika’yı rahatsız ediyor. Niye? Çünkü biz üzerimize düşeni yaptık. Ödemeler planında ödemelerimizi yaptık ama bu yaptığımız ödemeler maalesef karşılığını bulmadı. Bunun üzerine F-16 talebimize ilişkin teknik çalışmalar planlandığı şekilde devam ediyor. “Bu işi bu şekilde yürütelim, çözelim ve dosyayı da kapatalım.” dedik. Zaman zaman Amerika tarafı, Savunma Bakanım Hulusi Paşa’ya olumlu, güzel şeyler söylüyor. Tabii şimdi bir seçim yaşadılar. Bu seçimle birlikte, şu anda bazı olumlu haberler yine geliyor ve bu olumlu haberleri de bizler yakın takipte sürdürüyoruz. Temennim odur ki yani önümüzdeki ay bazı müjdelerle dolu olsun ve F16 konusunu çok daha olumlu istikamette geliştirelim." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1929590/erdogan-temiz-para-getirecegim-diyor-sen-kimsin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.