Kadın terörist Ahlakm Albashir 3 gün keşif yapmış

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırıyı gerçekleştiren kadın terörist Ahlakm Albashir'in 3 gün keşif yaptığını yazdı. Öztürk, ifadeler alındıkça gözaltı sayısının artacağını ifade etti.
Ankara Masası
|
15 Kasım 2022, Salı - 09:34
Kadın terörist Ahlakm Albashir 3 gün keşif yapmış

İstanbul İstiklal Caddesi'nde geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi yaralanmıştı.

Saldırıyı gerçekleştiren Suriye uyruklu  Ahlakm Albashir, saldırının üzerinden 10 saat geçmeden yakalanarak gözaltına alındı.

Saldırının ayrıntılarına ilişkin Sözcü yazarı Saygı Öztürk bir yazı kaleme aldı.

"Caddede en az üç gün keşif yaptı"

Kadın teröristin 3 gün boyunca bölgede keşif yaptığını belirten Öztürk "Terörist kadın ülkemize tek başına gelmedi. Yurdumuza girdiği andan itibaren ona destek olan, yol gösteren, İstanbul'a götürenler var. Hayatında, İstiklal Caddesi'ni görmemiş olan kadın, kendisine yardımcı olanlarla birlikte caddede en az üç gün keşif yaptı. Bu keşiflerde hangi gün ve saatlerde caddenin kalabalık olduğunu, patlayıcı madde dolu çantayı nereye bırakırsa patlamada daha fazla can kaybı verdireceğini, bıraktıktan sonra ayrılıp nereye gideceğini, en ince ayrıntısına kadar araştırdı” diye yazdı.

"Keşif yapmasına yardımcı olanlar var"

Öztürk, şu ana kadar 46 gözaltı olduğunu bu sayının ifadeler alındıkça artacağının altını çizerek "Bazen olaylar birbirine karıştırılıyor, bunların tamamının son olayla terör bağlantılı olduğu sanılıyor. Oysa bunların patlamayla ilgisi yok. ‘Eğer, böyle bir bağlantı varsa, şimdiye kadar bunlar niçin yakalanmamış, büyük eylem niçin önlenmemiş?’ diye sormak da herkesin hakkıdır. Bu eyleme Suriyeli kadın tek başına hazırlanmadı. Bunu getiren, götüren, patlayıcıyı sağlayan, kalacağı evi bulan, keşif yapmasına yardımcı olanlar var. Yani ifade alındıkça bu olayda gözaltılar olacaktır" ifadelerini kullandı.

Öztürk yazısına şöyle devam etti:

"İstanbul'da 46 kişinin gözaltına alınışının da patlamayla ilgisi yok. Güvenlik birimleri her dönemde operasyonlar yapar. Ancak bunların iki büyük olayla aynı tarihlere rastlaması da sanki aralarında bağ varmış izlenimine neden oluyor"

http://www.ankaramasasi.com/haber/1933641/kadin-terorist-ahlakm-albashir-3-gun-kesif-yapmis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.