Hakan Akçam: Sosyal konut projesi fiyatları düşürdü

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, sosyal konut projesiyle konut fiyatlarında ve kiralar bir miktar düşüş olduğunu söyledi. Akçam, konut fiyatlarındaki artışta yabancılara yapılan satışın da etkili olduğunu ifade etti.
Ankara Masası
|
15 Kasım 2022, Salı - 13:00
Hakan Akçam: Sosyal konut projesi fiyatları düşürdü

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın konuğu oldu.

Türkiye ve Ankara'daki konut fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Akçam, ilk aşamada 250 bin toplamda 500 bin konut yapılacağı açıklanan sosyal konut projesinin konut fiyatlarını aşağıya çektiğini söyledi.

Yeni adımlar fiyatların daha da kontrol altına alınabileceğini dikkat çekerek Akçam "Sosyal konut projesi ile gayri menkul fiyatlarında bir düşme oldu. Yukarı doğru çıkan yapay bir düşme olacak. Bundan sonrada böyle giderse, farklı çıkışlar olursa konut fiyatlarının kontrol altına alınmış olacağını düşünüyorum. Yüzde 15 ile 25 oranında o yukarı doğrulu yapay çıkış engellendi. Kiralık tarafını da etkiledi. Kiralar da durağan hale geldi." dedi.

Akçam, konut ve kira fiyatlarının yılbaşından sonra durağan hale gelmesini beklediğini aktardı.

"Yabancılara satış fiyatlar üzerinde etkili"

Yabancılara yapılan satışların konut fiyatlarındaki artışta etkili olduğunu söyleyen Akçam "Yukarı doğru artışın bir faktörü de yabancılara yapılan satış. Türkiye’nin her yerinde yabancıya satış var. Yabancıya satış olsun, ülkenin gelir kaynağının artması turist çekme açısından ancak orada da bir fırsatçılık çıkıyor ortaya. Mesela 100 bin dolarlık bir evi 150-200 bin dolara satıyor." şeklinde konuştu.

Türkiye'ye gelen göçmenlerin yüzde 80'inin de dar gelirli olduğuna vurgu yapan Akçam kira artışlarında da bu insanların etkisi olduğunu söyledi.

Ankara'da hangi bölgeye yatırım yapılır?

Ankara'daki emlak piyasasına ilişkin de konuşan Akçam her ilçenin kendi has bir piyasası olduğunu ancak,  Sincan, Pursaklar, Çubuk, Akyurt gibi bölgelerde yatırım yapılabilineceğinin altını çizdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1934356/hakan-akcam-sosyal-konut-projesi-fiyatlari-dusurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.