Pervin Buldan: “Katliamcı saldırıların tavizsiz bir şekilde karşısındayız”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Algı operasyonlarıyla toplumu kutuplaştırarak, karanlık planlarla seçim sürecini dizayn etme çabalarına HDP olarak asla izin vermeyeceğiz." dedi.
Ersin Küçükbarak
|
15 Kasım 2022, Salı - 15:26
Pervin Buldan: “Katliamcı saldırıların tavizsiz bir şekilde karşısındayız”


HDP Eş Genel Başkanı Buldan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevdiklerine ve vatandaşlara başsağlığı, yaralılara da acil şifa diledi.

“Katliamcı saldırıların tavizsiz bir şekilde karşısındayız”

Saldırıdan sonra sosyal medyanın kısıtlandığını ve yayın yasağı getirildiğini anımsatan Buldan, "Çok geçmeden ortada bir bombalı saldırının ve acımasız bir katliamın olduğu anlaşıldı." ifadesini kullandı.

Partisinin şiddetsiz, çatışmasız, özgür ve eşit bir yaşam için mücadele ettiğini belirten Buldan, bu tür katliamcı saldırıların tavizsiz bir şekilde karşısında durduklarını söyledi.

“Karanlık planlarla seçim sürecini dizayn etme çabalarına HDP olarak asla izin vermeyeceğiz”

Vatandaşları hedef alan insanlık düşmanı saldırıları kınadıklarını ve lanetlediklerini vurgulayan Buldan, şunları kaydetti:

"Yaşadığımız büyük kayıpların ve derin acıların son bulması için mücadelemizi tam bir kararlılıkla sürdürüyoruz. Türkiye toplumuna korku salarak, şiddet ortamını büyüterek siyaseti dizayn etme çabalarına yabancı olmadığımızı belirtmek isterim. Algı operasyonlarıyla toplumu kutuplaştırarak, karanlık planlarla seçim sürecini dizayn etme çabalarına HDP olarak asla izin vermeyeceğiz. Topluma dayatılan bu şiddet iklimi hep birlikte reddedilmeli ve yaratılmak istenen kutuplaştırma tuzağına asla düşülmemelidir. Sorunlarımızı konuşarak, diyalogla çözme temel yaklaşımından asla uzaklaşmamalıyız. Biz demokratik siyasette ısrarcı ve kararlıyız."

"Kürt sorununun çözüm yeri parlamentodur"

Pervin Buldan, HDP'nin, Türkiye'nin demokrasisini yörüngesine oturtmak için bütün gücüyle çalıştığını ifade ederek, "Yıllardır bu ülkenin en önemli sorunlarından biri Kürt sorunudur, çözümü de diyalog ve müzakeredir, çözüm yeri parlamentodur. Tecritle, güvenlikçi politikalarla ret ve inkarla bir yere varamazsınız. Kürt sorununda izlenen savaş politikaları yıllardır bu ülkeyi karanlıkta bıraktı, toplumda derin yaralar açtı, açmaya da devam etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaos planlarını boşa çıkarmanın yolunun güçlü bir demokrasi olduğunu dile getiren Buldan, "Kürt'ü, Alevi'yi, her bir inanç ve kimliği eşit yurttaşlıkta buluşturalım. Herkes eşit ve özgür bir yaşam içerisinde kendisini görsün. Buna kulak tıkayanlar bilmelidir ki yaşanan krizlerin, tıkanmanın sorumlusu olmaktan asla ve asla kurtulamazlar. Ülkenin kaynakları ve bütçesi savaşa, talana ve soyguna değil halka gitsin, yoksulluğu bitirelim, sosyal adaleti getirelim." diye konuştu.

“Bugün konuşan MHP Genel Başkanının 8 Kasım'da konuşan MHP Genel Başkanıyla bir araya gelerek, ortak bir karar vermesinde fayda var”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, bugünkü Grup Toplantısında "HDP'nin Türk siyaset ve demokrasi hayatında bir saniye yer almasına tahammül edemiyoruz" dediğini aktaran Buldan, Bahçeli'nin HDP'yi ve oy veren insanları hedef aldığını ileri sürdü.

Bahçeli'nin, geçen hafta, "AK Parti heyetinin HDP grubunu Meclis'te ziyaret etmesinin gayet doğal olduğunu" söylediğini, bugün ise HDP'yi hedef alan konuşmalar yaptığını kaydeden Buldan, "Bir hafta sonra eski ayarlarına geri dönen bir MHP Genel Başkanı ile karşılaştığımızı belirtmek istiyorum. Kendisine naçizane tavsiyemiz şudur; bugün konuşan MHP Genel Başkanının 8 Kasım'da konuşan MHP Genel Başkanıyla bir araya gelerek, ortak bir karar vermesinde fayda var. Onlara söyleyecek başka bir şeyimiz de yok." görüşünü paylaştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1934707/pervin-buldan-katliamci-saldirilarin-tavizsiz-bir-sekilde-karsisindayiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.