Fenomen dizi The Witcher izleyicilerine kötü haber

Kitaplarının oyuna dönüştüğü, oyunların ardından da televizyon dünyasına adım atan ve dizi olan The Witcher serisinin 2. sezonundan üzücü haber geldi. The Witcher dizisinin 2. sezonu koronavirüs nedeniyle ertelendi
Ankara Masası
|
25 Eylül 2020, Cuma - 12:12
Fenomen dizi The Witcher izleyicilerine kötü haber


2019'un sonlarında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan koronavirüs, teknoloji, oyun ve spor dünyasını da vurdu. Gün geçtikçe koronavirüsün günlük yaşama etkileri artmaya devam ediyor. Şimdi de 2021 yılında seyircilerle buluşması planlanan fenomen dizi The Witcher'ın 2. sezon çalışmalarının durdurulduğu ve dizinin ertelendiği açıklandı.

Netflix'te yayınlanan The Witcher'ın İngiltere'deki 2. sezon çekimleri, Mart ayında koronavirüs tedbirleri kapsamında durduruldu. Dizi çekimlerinin yeniden başlamasının beklendiği günlerde herkesi üzen bir başka haber geldi. Dizinin oyuncularından Kristofer Hivju'nun koronavirüs testi pozitif çıktı. Bunun hemen ardından oyuncularından Thue Rasmussen ayrılmasıyla dizi bir darbe daha aldı.

İlk sezonu, yapılan açıklamalara göre 76 milyon kişi tarafından izlenen dizinin oyuncusu  Thue Rasmussen, İngiltere'de giderek artan koronavirüs vakaları sebebiyle The Witcher dizisine veda etti. Dizide Eskel the Witcher'ı canlandıran aktör, Twitter'daki paylaşımında, rolü oynamaya devam edememenin "üzücü" olduğunu söyledi. Çekimlere tekrar ne zaman başlanacağı bilinmiyor.

Peki yeni sezonda neler yaşanacak?

The Witcher'ın ilk sezonuyla ilgili en çok eleştirilen noktalardan biri lineer olarak ilerlemeyen karmaşık anlatımıydı. Rivialı Geralt, Yennefer ve Ciri'nin iç içe geçen hikâyeleri birlikte anlatılsa da sezonun sonuna doğru aslında bu hikâyelerin farklı zamanlarda geçtiği anlaşılmış ve bu durum birçok izleyicinin hikâyeyi takip etmesini zorlaştırmıştı.

Neyse ki Lauren Schmidt Hissrich'in açıklamalarına bakılırsa dizinin 2. sezonunda çok daha lineer bir hikâye ile karşı karşıya olacağız. 2. sezonda farklı zaman dilimlerinde geçen hikâyelerin daha az olacağını söyleyen Hissrich, hikâyenin lineer olarak ilerleyeceğini belirtti. Dizinin ana karakterleri ilk sezonda tanıtıldığı ve artık ortak bir amaç doğrultusunda hareket ettikleri için 2. sezonda yeniden geçmişe dönüp orijin hikâyelerini anlatmaya gerek kalmadığını ifade etti. Ancak bu durum 2. sezonda zamanda bazı oynamalar olmayacağı anlamına gelmiyor. Hissrich, ana karakterlerin hikâyesi bu kez lineer ilerleyecek olsa da 2. sezonda da flashback ve flashforward'ların olacağını açıkladı.

The Witcher'ın konusu ne?

Mutasyona uğramış bir canavar avcısı olan Rivyalı Geralt, insanların çoğunlukla yaratıklardan daha uğursuz olduğu, karmaşa içindeki bir dünyada kaderine doğru yol alıyor.

The Witcher'ın oyuncu kadrosu

Henry Cavill (Geralt of Rivia), Freya Allan (Prenses Ciri) ve Anya Chalotra (Yennefer) dışında yapımın oyuncu kadrosunda Jodhi May (Kraliçe Calanthe), Björn Hlynur Haraldsson (Eist), Adam Levy (Mousesack), MyAnna Buring (Tissaia de Vries), Mimi Ndiweni (Fringilla Vigo),

Therica Wilson-Read (Sabrina Glevissig), Emma Appleton (Prenses Renfri), Eamon Farren (Cahir), Joey Batey (Jaskier), Lars Mikkelsen (Stregobor), Royce Pierreson (Istredd), Maciej Musiał (Lazlo), Wilson Radjou-Pujalte (Dara) ve Anna Shaffer (Triss Merigold) gibi isimler rol alıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/193493/fenomen-dizi-the-witcher-izleyicilerine-kotu-haber
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.