Destici: "PYD'yi silahlandıranların PYD cinayetlerinde başsağlığı dilemesinin değeri yok"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısını PKK’nın karakteristik uçlarından biri olarak niteledi. ABD’nin taziyesini kabuletmeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu kutlayan Destici, “PYD’yi, sanki PKK’dan başka bir yapıymış gibi silahlandıranların, PYD’ye devlet kurdurmaya çalışanların, PYD’nin cinayetlerinin kurbanlarına başsağlığı dilemelerinin hiç bir değeri ve bir anlamı da yoktur” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
16 Kasım 2022, Çarşamba - 16:14
Destici: "PYD'yi silahlandıranların PYD cinayetlerinde başsağlığı dilemesinin değeri yok"

Mustafa Destici, partisinin Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Taksim’deki terör saldırısına sert tepki gösteren Destici, “Terör eylemini; saldırının emrini verenleri; tetikçiyi; tetikçinin iş birlikçilerini; terörün içeride ve dışarıdaki destekçilerini; terörün içeride ve dışarıdaki uzantılarını; terörü hoş görenleri; teröre mazeret ve gerekçe arayanları, hiçbirinin bir diğerinden farkının olmadığının altını çizerek lanetliyorum” ifadesini kullandı.

 Saldırıyı ‘hain PKK’nın karakteristik suçlarından biri’ olarak niteleyen Destici şunları söyledi:

“Onlarca yıldır sayısız kez benzerlerini yapmıştır”

“Onlarca yıldır sayısız kez benzerlerini yapmıştır. Buna rağmen, terör örgütünün, “siyasi parti”, “sivil toplum örgütü” ve “basın yayın kuruluşu” görünümlü uzantılarının faaliyetlerinin, ülkemizde uzun yıllar boyunca devam etmesine izin verildi ve halen devam ediyor. PKK’nın partisi var Meclis’te temsil ediliyor. Devlet hazineden yüzlerce trilyon  para veriyor. Anayasa Mahkemesi’ne buradan bir kez daha sesleniyorum. En azından şu mahkeme sonuçlanana kadar buna tedbir koyun.

“İspanya sadece siyasi partileri değil bakkalları bile kapattı ve bir daha açtırmadı”

“Sadece “siyasi partilere”, “derneklere”, “yayın organlarına” değil,“bakkallara”, “kafelere”, “barlara” bile el koydu ve İspanya hepsini kapattı. Ve bir daha açtırmadı. Hani bizde diyorlar ya kapatırsak yenisi açılır. Devlet müsaade etmezse nasıl açılacak?

“Avrupa terör eylemlerini kınamamayı bile siyasi parti kapatmak için yeterli gördü”

Avrupa, “kendi topraklarında gerçekleşen”, terör eylemlerini “kınamamayı”, bir siyasi partinin temelli kapatılması için “yeterli” ve “nihai karar olarak kabul etti.

ABD’nin sadece ‘şüphe’ üzerine,terör örgütleriyle ‘ilgisi olduğunu düşündüğü’ insanlara karşı, dünyanın her yerinde infazlar gerçekleştirdiğini gördük, görmeye devam ediyoruz.”

“Guantanamo’da 20 yıl sonra bile yargıya tabi olmayan mahkumlar bulunuyor”

ABD’nin, yine, sadece “şüphe” üzerine, terör örgütleriyle “ilgisi olduğunu düşündüğü”, -kendi açıklamalarına göre- bine yakın insanı, okyanusun ortasında bir toplama kampında hapse atıp, 20 yıl boyunca işkence yaptığını, yine kendi açıklamalarıyla öğrendik.

Guantanamo’daki toplama kamplarında, açıldığından 20 yıl sonra bile, halen,herhangi bir hukuk sistemine, herhangi bir yargı işlemine tabi olmayan mahkumlar bulunuyor.”

“PYD’yi silahlandıranların PYD cinayetlerinin kurbanlarına başsağlığı dilemesinin değeri yok”

“Bu tarihi gerçekler ortadayken, aynı Avrupa ve ABD’nin, çocukları sokaklarda bombalı saldırılarla katledilen Türkiye’nin terörle mücadelesine karşı yaklaşımlarını, hukukla, ahlakla, insanlıkla, hiçbir şartta ve şekilde izah etmemiz mümkün değildir ve tümünü de reddediyoruz. İçişleri Bakanımızı, yaptığı açıklamadan dolayı tebrik ediyorum. PYD’yi, sanki PKK’dan başka bir yapıymış gibi silahlandıranların, PYD’ye devlet kurdurmaya çalışanların, PYD’nin cinayetlerinin kurbanlarına başsağlığı dilemelerinin hiç bir değeri ve bir anlamı da yoktur.PYD PKK’dan farklı olsaydı bile, bir devletin, süfli menfaatleri için terörü alenen desteklemesi, terörü bir metot olarak kullanması insanlık suçudur.”

Rus ve ABD istihbarat başkanlarının Ankara buluşması

Mustafa Destici, Rus ve Amerikalı istihbarat başkanlarının, Ankara’da, Türkiye’nin ev sahipliğinde buluşmasının önemine de işaret etti.

Destici,” Görüşmenin; Türkiye’nin, Avrupa’da devam eden savaşa ve savaşın taraflarına karşı “doğru duruşunun, Türkiye’nin diplomaside kat ettiği aşamanın, Türkiye’nin barışa yaptığı katkının ve bir bütün olarak “Türkiye’nin gücünün” göstergeleri olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

KKTC’nin 39. Kuruluş yıldönümü vesilesiyle adaya yaptığı ziyareti de değerlendiren Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması için yaptığı çağrının büyük ses getirdiğinin altını çizdi.

“İnşallah yakın zamanda bunun meyvelerini alacağımızı ve Kuzey Kıbrıs Türk Devleti’nin de artık tanınma vaktinin geldiğini artık buradan bir kere daha ifade ediyorum” diyen Destici,  geçtiğimiz hafta Özbekistan’ın Semerkand şehrinde gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatları Birliği toplantısına KKTC’nin gözlemci ülke olarak kabul edilmesinin önemini de vurguladı.

“Bundan sonra ne federasyon ne ortak bir devlet herkesin kendi devleti olacak”

Bunun başta Rumlar olmak üzere Yunanlıları telaşlandırdığına işaret eden Destici, “Artık Türkiye Cumhuriyeti devleti de KKTC devleti de kararını çok açık ve net olarak vermiştir. Bundan sonra ne federasyon ne ortak bir devlet herkesin kendi devleti olacak. Ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devleti Allah'ın izni Türkiye’nin desteğiyle birlikte dünya var oldukça bağımsız bir şekilde var olmaya devam edecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı konuşmasının son bölümünde kendisini ziyarete gelen ve basın toplantısına katılan ücretli öğretmenlerin beklenti ve isteklerinin çok haklı olduğunu vurguladı.

Destici şunları dile getirdi:

“Bir öğretmen aylık 4500 liraya çalışmaz, çalışmamalı”

“Sizlerin varlığıyla sınıflar boş kalmıyor, dersler boş geçmiyor. Eğitim ve öğretim aksamıyor. Bu çok önemli ve kıymetli belki de en önemlisi bu. Siz bu kadar fedakarca görev yaparken elbette ki ücretlerinizin iyileştirilmesini talep etmek, kadro talep etmek dediğim gibi 90 bin ücretli öğretmenin hepsi kadroya geçirilsin diyen ücretli öğretmen de yok zaten. Ama içlerinde bunu hak etmiş, uzun yıllar çalışmış o tecrübeye, o birikime sahip olanların kadroya geçirilmesi bunu yaparken de diğer atama bekleyen öğretmenlerin kontenjanı dışında ben dediğim gibi bunun da bir hak mücadelesi olduğunu görüyorum. Başından itibaren destekledim, gündeme getirdim, kamuoyunun gündemine getirdim, kanun teklifi verdim . İlgilileriyle her fırsatta konuştum konuşmaya devam ediyorum. Çünkü benim vicdanımı yaralıyor. Bir öğretmen aylık 4500 liraya çalışmaz, çalışmamalı. Bu çok açık ve net hangi kategoride olursa olsun. Bir öğretmenin haftada kaç saat derse girmesi gerekiyor örneğin. Kadrolular 16 saat. Artısı ek ders ücreti alıyor. 16 saat derse giren bir ücretli öğretmen de bana göre bugün aldığının 2 katını almalı”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1938941/destici-pydyi-silahlandiranlarin-pyd-cinayetlerinde-bassagligi-dilemesinin-degeri-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.