Karamollaoğlu’ndan terör tepkisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, basın toplantısında İstiklal Caddesi'ndeki saldırıya tepki gösterdi,
Onur Çetinkaya
|
17 Kasım 2022, Perşembe - 14:38
Karamollaoğlu’ndan terör tepkisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Karamollaoğlu’ndan terör tepkisi

Pazar günü İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen terör saldırısı hakkında açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, teröre tepki gösterdi. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Terör ile insanlık, şiddet ile vicdan, patlama ile siyaset kelimelerinin aynı cümle içerisinde kullanılır hale gelmesi bile acı vericidir, kabul edilemez bir durumdur. " ifadesini kullandı.

Teröre ilişkin meselelere bütüncül bakılarak tedbirler alınması gerektiğini kaydeden Karamollaoğlu, dış politikada yaşanan en ufak bir zafiyetin, sadece Türkiye'yi değil, bölge ve tüm insanlığı olumsuz etkileyecek gelişmelere sebebiyet vereceğini söyledi.

Bugün hala terörü konuşuyorsak, yıllarca evvel yapılan ve bugün hala tekrar edilen hatalar görmezden gelindiği içindir diye konuşan Temel Karamollaoğlu, "İstanbul'un kalbinde bombalar patlıyorsa hala, bunlar Suriye'ye düşen bombalardan bağımsız düşünülemez." dedi.

"13. Cumhurbaşkanı masanın belirleyeceği isim olacak"

Pazartesi günü gerçekleştirilen altılı masa toplantısını üzerinden konuşan Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "Millet İttifakı olarak 6 siyasi parti ile çıktığımız yolda kararlı yürüyüşümüze devam ediyoruz. Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı bu masanın belirleyeceği isim olacak. Kararlıyız, bu çarpık düzeni, bu yanlış zihniyeti hep birlikte değiştireceğiz." diye konuştu.

Türkiye'nin dış politikasına da değinen Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "Şahsiyetli bir dış politika derken ise, asla ama asla sembolik fotoğraflardan, boyla posla verilen pozlardan bahsetmiyoruz. Meselelerimizi bir bütün olarak ele almalı, hiçbir alanı ihmal etmeden hızlı ve kalıcı çözümler üretmeliyiz." ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1940269/karamollaoglundan-teror-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.