Babacan, "Altılı masa Erdoğan'ın korkulu rüyası"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, altılı masa ve cumhurbaşkanı adayına ilişkin konuştu. Babacan, " Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak ortak adayımızla beraber iktidarı devralıp ülkeyi yöneteceğiz, altılı masa Erdoğan’ın korkulu rüyası haline geldi." dedi.
Onur Çetinkaya
|
18 Kasım 2022, Cuma - 10:57
Babacan, "Altılı masa Erdoğan'ın korkulu rüyası"

DEVA lideri Babacan katıldığı televizyon programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Altılı masa çalışmalarına ve cumhurbaşkanlığı adayına ilişkin konuşan Babacan,  biz cumhurbaşkanı adayına karar vermek için oturmuyoruz dedi.

"Altılı masa Erdoğan'ın korkulu rüyası"

Cumhurbaşkanı isminin çalışmaların tamamlanmasıyla açıklayacaklarını belirten Ali Babacan, "Geçiş sürecinin yol haritasını bitireceğiz. Seçimlerden sonra kurulacak hükûmetin programını bitireceğiz. Ondan sonra ortak adayı konuşmaya başlayacağız." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelikte konuşan DEVA lideri, "Altılı masa Sayın Erdoğan’ın korkulu rüyası haline geldi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilki gerçekleştirip altı parti beraberce tüm politikalarda uzlaşarak seçimden sonra ülkeyi nasıl yöneteceğimizi ve neler yapacağımızı seçimden önce kararlaştırarak seçime doğru gidiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak ortak adayımızla beraber iktidarı devralıp ülkeyi yöneteceğiz." dedi.

"Sizin yeni anayasa teklifiniz nerede"

Anayasa değişikliği teklifine değinen Babacan, "Türkiye’de ilk defa altı parti tam bir mutabakat içerisinde anayasa teklifi hazırladı. 28 Kasım’da da Türkiye’ye bunu duyuruyoruz. Biz üretiyoruz ama öbür tarafta bir üretim yok. Sayın Erdoğan’a, Sayın Bahçeli’ye soruyorum: Sizin yeni anayasa teklifiniz nerede? 2 yıl önce açıkladınız. Haydi, ortaya koyun bakalım bir şeyler. Yeni, komple anayasayı bırakın bir iki maddelik değişiklik için kıvranıyorlar." ifadesini kullandı.

"NATO toplantısına davet edilmediği belli"

Polonya'ya düşen füze sonrası toplanan NATO üzerinden Erdoğan'ı eleştiren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Davet edilsin, koşa koşa havaalanından geri döner. Davet edilsin; kalkmış uçağını indirir. Koşa koşa katılır o toplantıya. Her yerde poz verme derdinde değil mi? Dünya liderleriyle yan yana fotoğraf verip 'Ben dünya lideriyim' havasını içeriye pompalamaya çalışıyor. Davet edilmediği belli. Davet edilmeyince 'Önemli değil' diyecek. Önemli değildi ne demek? Bir NATO ülkesine füze düştü.  Türkiye’nin güvenlik ve savunma konusunda tam üye olduğu bir yapıdan bu şekilde izole edilmeye çalışılması, bazı toplantılara çağrılmaması ve ilk defa liderler bazında bunun yapılmaması çok dikkat edilmesi gereken bir husus. Türkiye’ye olan güven kaybının en önemli işaretlerinden birisi. Böyle önemli bir toplantı var: Mesele Rusya, NATO, Polonya, Ukrayna… Söyleme bakarsanız Türkiye’siz hiçbir şey yürümüyor. Pratik yok… Yeri yerinden oynatması lazım Türkiye’nin" açıklamasını yaptı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1941100/babacan-altili-masa-erdoganin-korkulu-ruyasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.