Dönmez, "Hedefimiz 2023 Mart ayında vatandaşla buluşturmak''

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Karadeniz gazına ilişkin açıklamalarda bulundu. Hedefimiz 2023 Mart ayında vatandaşla buluşturmak diye konuşan Dönmez, Aralık ayında doğal gaza zam yapılmayacağını da söyledi.
Onur Çetinkaya
|
18 Kasım 2022, Cuma - 12:36
Dönmez, "Hedefimiz 2023 Mart ayında vatandaşla buluşturmak''

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı televizyon programında Karadeniz gazı, doğal gaza zam ve gündeme dair konuları paylaştı.

"Hedefimiz 2023 Mart ayında vatandaşla buluşturmak''

Kara ve denizde boru serim işleminin bittiğini ifade eden Bakan Dönmez,"280 tonluk bir kilit ekipman Türkiye'ye getirildi. Hedefimiz 2023 Mart ayında vatandaşla buluşturmak. Mart ayında ilk gaz sisteme girecek. 4 yıl sonra konutlardaki gazın tamamını karşılayacak'' diye konuştu.

"Aralık'ta doğal gaza zam yok"

Doğal gazda sübvansiyon oranı yüzde 75. Doğal gazın üretilmesiyle vatandaşımıza gereken yardımları yapmak için elimizden geleni yapacağız diyen Dönmez, "Buz gazla hem milletimiz hem de devletimiz kazanacak. Zamanı geldiğinde hesaplamaları yapılacak'' ifadesini kullandı.

Aralık ayında gaza zam yapılacak mı sorusuna ise Dönmez, " Aralık ayında doğal gaza zam yapılmayacak'' diye cevap verdi.

Sinop'a nükleer santral 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez son olarak ise Sinop'a yapılması planlanan nükleer santrale ilişkin konuştu. Dönmez, "Ruslarla karşılıklı mutabakata varılırsa hayata geçirilir'' açıklamasında bulundu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1941305/donmez-hedefimiz-2023-mart-ayinda-vatandasla-bulusturmak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.