Kripto paralarda artçı sarsıntılar sürüyor

Bitcoin haftanın ilk gününde sabah saatlerinde 16.000 doların altını gördü. Ethereum ise günlük yüzde 7'nin üzerinde değer kaybederek 1.115 dolara kadar geriledi. Binance CEO'su CZ "Bitcoin ölmedi. Biz hala buradayız" açıklaması yaparak piyasalara moral vermeye çalıştı.
Ersin Küçükbarak
|
21 Kasım 2022, Pazartesi - 09:56
Kripto paralarda artçı sarsıntılar sürüyor


Kripto para piyasalarında FTX borsasının iflasıyla başlayan sarsıntının etkileri sürüyor.

FTX depremi sonrası kriptolarda artçı sarsıntılar

Bitcoin sabah saatlerinde 16.000 doların altını gördü. Buradan gelen tepki alımlarıyla 16.100 doların üzerine çıksa da günlük düşüşü yüzde 3 oldu.

Ethereum'da ise daha sert bir gerileme yaşandı. Ethereum yüzde 7.5'lik düşüşle 1.115 dolara kadar çekildi. Ethereum şu sıralarda 1130 dolardan işlem görüyor.

40.000 ethereum transfer edildi

Dün akşam itibarıyla Ethereum cinsi söz konusu varlıkların Ren Bitcoin'e (renBTC) çevrildiği görüldü. Milyonlarca dolarlık Ethereum satışının yapılması bu kripto paradaki düşüşü hızlandırdı. Satışları gerçekleştiren cüzdana son 2 günde yaklaşık 40.000 Ethereum transfer edildi. Bugünkü değeriyle bu miktar 45.1 milyon dolara denk geliyor.

24 saatte 37 milyar dolar eridi

En büyük 2 kripto paradaki satışlar haftanın ilk gününde tüm piyasaya yayıldı. Sabah saatlerinde Binance Coin yüzde 4.9, Ripple yüzde 8.7, Cardano (ADA) yüzde 7.2, Dogecoin ise günlük yüzde 11.1'lik değer kaybı yaşadı. Kripto paraların toplam piyasa değeri son 24 saatte 37 milyar dolar gerileyerek 799 milyar dolara düştü. Böylece 12 günün ardından yeniden 800 milyar doların altı görüldü.

Binance CEO'sundan açıklama

Piyasada bunlar yaşanırken işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance'in Kurucu ve CEO'su CZ'den açıklama geldi. CZ "Bitcoin ölmedi. Biz hala buradayız" ifadeleriyle piyasalara moral vermeye çalıştı.

Ne olmuştu?

Geçen hafta FTX'in dondurulan varlıklarının 600 milyon dolarlık kısmının platformdan çekildiği ortaya çıkmıştı. Ardından söz konusu varlıklara FTX'in genel merkezinin bulunduğu Bahamalar'daki yetkililer tarafından el konulduğu iddia edilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1945503/kripto-paralarda-artci-sarsintilar-suruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.