Gaziantep'e yeni roket saldırısı

Gaziantep'in Karkamış ilçesine roket saldırısı yapıldı. Atılan roketlerin bazılarının yerleşim yerlerine düştüğü bildirildi. 3 kişinin hayatını kaybettiği roketli saldırıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hayatını kaybedenlerden birinin çocuk diğerinin ise öğretmen olduğu açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
21 Kasım 2022, Pazartesi - 11:58
Gaziantep'e yeni roket saldırısı

Gaziantep'in Karkamış ilçesine yeniden roket saldırısı düzenlendi.

Suriye'nin Kobani bölgesinden Türkiye'ye ateşlen 4 roket düştü. 

Roketlerden biri, ilçedeki Kocatepe İlkokuluna, bir diğeri ise seyir halindeki tıra isabet etti.   Bir roketin ise bir evin bahçesine düştüğü belirtildi.

3 kişi hayatını kaybetti 

Roket saldırısında 3 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi ise yaralandı. Saldırı sonrası kameralar karşısına geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hayatını kaybedenlerden birinin çocuk bir diğerinin ise öğretmen olduğunu açıkladı. 

İçişleri Bakanı Soylu,  "Bugün gerçekleşen havan saldırısında 6 yaralımız var. Hastaneye intikal ettirildiler. Maalesef 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Birisi de çocuk, birisi öğretmen." ifadesini kullandı.

Karkamış'ta eğitime 1 hafta ara verildi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, terör saldırılarında 3 okulun hedef alındığı Karkamış'ta eğitime 1 hafta süreyle ara verildiğini açıkladı.

Diyarbakır'dan savaş uçakları havalandı

Suriye'nin Ayn El Arap bölgesinden PKK/YPG´li teröristler tarafından düzenlenen, 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin de yaralandığı roketli saldırının ardından Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan mühimmat yüklü savaş uçakları havalandı. Üsteki hava hareketliliği sürerken, kargo uçaklarının da iniş-kalkış yaptığı gözlendi.

Dün de saldırı yapılmıştı

İlçeye dün de roket saldırısı yapılmıştı. Terör örgütü YPG/PKK tarafında Karkamış'a atılan dört roket boş alana isabet etmişti. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1945751/gaziantepe-yeni-roket-saldirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.