30 yıl önce dondurulan embriyolar nihayet dünyaya geldi

ABD’de 1992 senesinde dondurulan embriyolardan ikiz bebekler üç hafta önce dünyaya geldi. Bu doğumun en uzun süre dondurulmuş ve doğum ile sonuçlanan embriyo alanında yeni bir rekor olarak kayıtlara geçti.
Ersin Küçükbarak
|
21 Kasım 2022, Pazartesi - 16:05
30 yıl önce dondurulan embriyolar nihayet dünyaya geldi

Kimliği gizli tutulan evli bir çift, 1992 yılında tüp bebek tedavisi için embriyo dondurma kararı aldı. 34 yaşında bir yumurta donörü ile 50’li yaşlarında olan kocanın spermlerinden elde edilen embriyolar, 2007 yılına kadar bir klinikte saklandı. Ardından ise çift, Tennessee'deki Ulusal Embriyo Bağış Merkezi’ne embriyoları bağışlama kararı aldı.

İşte o embriyolar Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Oregon eyaletinde bulunan Rachel ve Philip Ridgeway çiftine verildi.

Ridgeway çifti de ikizleri Lydia ve Timothy'i3 hafta önce kucaklarına aldı.

İkizler hayat bulduğunda anneleri 5 yaşındaydı

CNN International’a konuşan Philip Ridgeway yeni doğan bebeklerini kucaklarken, anne Rachel Ridgeway "Tanrı, Lydia ve Timothy’e hayat verdiğinde 5 yaşındaydım” ifadelerini kullanarak şaşkınlığını dile getirdi.

 Çiftin, dört çocuğu daha bulunuyor.

Dünya rekoru kırdılar

Bu olay, doğum ile sonuçlanan en uzun süre dondurulmuş embriyo olarak tıp literatürüne geçebilir. 30 seneden daha fazla bir süre önce dondurulmuş olan bir embriyonun doğum ile sonuçlandığına dair henüz bir kanıt bulunmuyor. Bir önceki rekor 2020 senesinde 27 sene önce dondurulmuş embriyo ile doğan Molly adlı bebeğe ait bulunuyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1946405/30-yil-once-dondurulan-embriyolar-nihayet-dunyaya-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.