Meteorolojiden yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Marmara, Ege, Karadeniz, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde yarın yağış bekleniyor. Hava sıcaklıkları biraz düşerken sağanak beklenen Ankara ve İstanbul'da sıcaklığın 15, İzmir'de ise 20 derece olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan Marmara, Ege ve İç Anadolu'da rüzgarın hızı 60 km'yi, Doğu Karadeniz'de ise 70 km'yi bulacak. Bursa için "sarı" kodlu uyarıda bulunan Meteoroloji'den yapılan açıklamada, bu gece 01.00 ila yarın akşam saat 20.00 saatleri arasında rüzgarın hızının 85 km'ye çıkabileceği belirtildi
Ersin Küçükbarak
|
21 Kasım 2022, Pazartesi - 17:03
Meteorolojiden yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji yetkililerinin yaptığı uyarıların ardında İstanbul'da şiddetli rüzgar ile birlikte yağmur da etkili oldu.

Bu sırada dışarıda olan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Taksim'de yürümekte zorlanan vatandaşların şemsiyeleri ters döndü. Beyazıt'ta ise vatandaşlar  duraklara sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

Üsküdar Harem’de Kamil Koç firmasına ait yazıhanenin çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Çatıdan kopan parçalar yola savruldu. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken çatıda maddi hasar oluştu.

Meteoroloji'den alınan verilere göre yarın yurt genelinde sağanak yağış bekleniyor. Yağışların İzmir'den Hatay'a uzanan Akdeniz kıyısında gök gürültülü olacağı öğrenildi.

Marmara'nın tamamında sağanak var

Başkent'te de yarın yağmur beklendiği öğrenilirken sıcaklıkların biraz düşerek 15 derece olacağı bildirildi. Ankara ve İzmir'in yanı sıra yarın İstanbul, Bursa, Kocaeli'nde de sağanak bekleniyor.

Bursa’da sarı alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bursa için sarı uyarıda bulunuldu. Bu gece 01.00 ila yarın akşam saat 20.00 saatleri arasında geçerli uyarıda, "Kuvvetli rüzgarın, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve fırtına yer yer kuvvetli fırtına (55-85 km/sa), şeklinde esmesi beklendiğinden soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Üç bölgede kuvvetli rüzgar

Öte yandan yarın Marmara, Ege, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde kuvvetli rüzgar, hafif fırtına beklendiği de bildirildi. Marmara, Ege ve İç Anadolu'da rüzgarın hızı 60 km'yi, Doğu Karadeniz'de ise 70 km'yi bulacak.

Marmara ve kuzey kıyı Ege'de lodos

Yapılan son değerlendirmelere göre; batı bölgelerde etkili olmaya devam eden kuvvetli lodosun, bu gece saatlerinden itibaren yine Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege’de akşam saatlerine kadar, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve fırtına yer yer kuvvetli fırtına (55-85 km/sa), şeklinde esmesi beklendiğinden soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Kıyı Ege'de kuvvetli sağanak

Sağanak yağışların, zamanla Kıyı Ege’nin tamamında etkili olarak İzmir ve Muğla çevreleri ile Aydın’ın batısında kuvvetli (25-55 kg/m2), Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51- 85 kg/ m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, hortum oluşma riski ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında da bulunuldu.

İllerimizde hava durumu

Yapılan son tahminlere göre yarın illerimizde beklenen sıcaklıklar ve hava durumu ise şöyle olacak:

ANKARA: 15/9 Yağmurlu.

İSTANBUL: 15/12 Yağmurlu.

İZMİR: 20/13 Gök gürültülü sağanak yağışlı.

ANTALYA: 21/15 Gök gürültülü sağanak yağışlı.

MERSİN: 24/16 Gök gürültülü sağanak yağışlı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1946569/meteorolojiden-yagis-ve-kuvvetli-ruzgar-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.