Mansur Yavaş Ankapark'ın tadilat bedelini açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark'ta zarar tespit çalışmalarının bitmek üzere olduğunu belirterek yeniden faaliyete geçmesinin 300 milyon liraya mal olacağını açıkladı. Yavaş, Ankapark'ın yeniden açılacağını da sözlerine ekledi.
Büşra Bayrak
|
21 Kasım 2022, Pazartesi - 17:18
Mansur Yavaş Ankapark'ın tadilat bedelini açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kasım Ayı Meclis Toplantısı 15. Birleşiminde ABB Başkanı Mansur Yavaş, bütçe ve faaliyet raporlarına ilişkin sunum gerçekleştirdi.

Yaptığı sunumda Ankapark'ta oluşan zararların tespiti için çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirten Yavaş, parkın yeniden faaliyete açılabilmesi için ihtiyaç duyulan maliyetin 300 milyon lira olduğunu açıkladı. 

"Ankapark'ın nasıl çalışacağı konusunda çalışmalar sürüyor"

Yavaş, “Türkiye Mimarlar Mühendisler Odası Birliği (TMMOB) ayrıca belediyenin belirlediği 2-3 yerden hangileri çalışır hangileri çalışmaz tek tek tespiti yapıldı. Sadece yeni kablolar, kameralar ve havuzun doldurulması için pompalarda yapılacak değişiklikle buranın faaliyete geçmesi tam 300 milyon lira. Şuanda oranın nasıl kullanılacağı konusunda da hazırlıklar yapılıyor. Sadece küçük oyuncakların olduğu yerlerdeki bölümler şuanda hala çalışır durumda. Oranın da nasıl çalışacağını tartışıyoruz. Şöyle ki oranın tekrar ele alınıp çalışması için en az 300-400 tane güvenlik görevlisine ihtiyaç var. Arazi çok büyük dolayısıyla nasıl bir çalışma yapacağımız konusunda çalışmalarımız hala devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

"Ankapark'ı açacağız"

AK Parti Grubu üyelerinden Sinan Burhan’ın ‘Ankapark’ı açacak mısınız?’ sorusu üzerine ‘evet açacağım’ yanıtını veren Mansur Yavaş, “ Neden açmayayım, benimde param var orada. Halka açacağım paralı pullu açmayacağım. Belki oyuncakların olduğu yeri sezonluk kiraya verebiliriz. Eğer çalıştırmak isteyen varsa otursunlar görüşelim.  Maliyeti filan hesap ettiğiniz zaman ancak özel birisi belli alanları kullanıp para kazanabilirse kazanır. “ dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1946610/mansur-yavas-ankaparkin-tadilat-bedelini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.