İsrail: İran sabotaj yapacaktı, Katar'dan çekindi!

İsrail Askeri İstihbarat Başkanı Aharon Haliva, İran'ın Dünya Kupası sırasında sabotaj yapma niyetinin bulunduğunu ancak ev sahibi ülkenin Katar olması ve Katar'ın tepkisinden endişe duyması sebebiyle geri adım attığını ileri sürdü.
Editör
|
21 Kasım 2022, Pazartesi - 19:18
İsrail: İran sabotaj yapacaktı, Katar'dan çekindi!

İsrail Askeri İstihbarat Başkanı Aharon Haliva, İran'ın Dünya Kupası sırasında sabotaj yapma niyeti olduğunu öne sürerek, "Ev sahibi ülke Katar'ın tepkisinden endişe duyarak geri adım attı." dedi.

Haliva, Tel Aviv Üniversitesi İsrail Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü'nün düzenlediği bir konferansta yaptığı konuşmada, "İran, yüzde 90 oranında zenginleştirilmiş uranyum üretmeye doğru büyük bir ilerleme kaydetti." ifadesini kullandı.

Haliva, İran'ın uranyum zenginleştirme programında ilerleme kaydettiğini ancak dünyanın etkin adımlar atmadığını söyledi.

İran'ın baskı altında olduğunu ve baskı altındayken eylemlerinin saldırganca olduğunu savunan Haliva, "İran'daki gösterilerin, devlet kurumlarına verilen zarar, ölü sayıları ve daha ötesi durumlar açısından sivil istikrarsızlık sınırlarına taşındığını, bunun rejim için endişe verici olduğunu" kaydetti.

"Şu anda İran rejimi tehlike altında değil"

Haliva, "Ancak şu an için rejimin istikrarına yönelik bir tehlike yok. Halkın davranışı tahmin edilemez. Bu yüzden dikkatli olunmalı." değerlendirmesinde bulundu.

İran üzerinde baskı arttıkça İran'ın kendisine yönelik olaylara tepkisinin de zorlaştığını ifade eden Haliva, İran'ın nükleer silah edinmesine ilişkin de "Şu an İran'ın dini lideri, bunda ilerlemenin ülkeye fayda sağlamayacağını düşünüyor. Ancak bu değerlendirme zamanla değişebilir." diye konuştu.

İsrail'de karar alıcıların, bu konuda bir karar almalarını gerekli kılan noktaya yaklaştıklarını ifade eden Haliva, ayrıca "İran'ın, Dünya Kupası sırasında sabotaj yapma niyeti vardı, ancak ev sahibi ülke Katar'ın tepkisinden endişe duyarak geri adım attı." iddiasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1946802/israil-iran-sabotaj-yapacakti-katardan-cekindi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.