Murat Köse'den Mansur Yavaş'a 'Mamak kentsel dönüşüm' eleştirisi

Mamak Kentsel dönüşüm projesi üzerinden Mansur Yavaş'ı eleştiren Murat Köse, "Yıllarca niye o vatandaşları oyaladınız? Ankara Büyükşehir Belediyesi, eline yüzüne bulaştırmıştır bu konuyu ve becerememiştir. İnsanları kandırmak ayıptır. Dürüst olmaya davet ediyorum sizi" ifadelerini kullandı.
Ecem Çetin
|
21 Kasım 2022, Pazartesi - 21:16
Murat Köse'den Mansur Yavaş'a 'Mamak kentsel dönüşüm' eleştirisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kasım Ayı Meclis Toplantısı 15. Birleşimi gerçekleştirildi. 

Meclis toplantısında kürsüye çıkarak söz alan Mamak Belediye Başkanı ve ABB AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse Mamak Kentsel dönüşüm projesindeki  konutların halen teslim edilmemesi üzerinden ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirdi.

"Ne büyük bir öneri. Ne büyük bir icat"

ABB'nin 4 yıldır vatandaşları oyaladığını söyleyen Köse, "Yeni Mamak projesinde bir tane konut teslim edilmiş değil. Geçen aylarda bu gerçeği Mansur Yavaş, fark etmiş olacak ki bir önerge getirdi Meclis’e. Neymiş önerge, Mamak kentsel dönüşüm alanında sözleşme yapmış olanlar isterlerse sözleşmeden geri çekilip, kendi evlerini kendileri yapabileceklermiş. Sözleşme yapmayanlarda yine isterlerse kentsel dönüşüm alanından çıkarak böyle kendi evlerini yapabileceklermiş. Ne büyük bir keşif. Ne büyük bir öneri. Ne büyük bir icat. Geriye dönüyor yani. Sayın Mansur Yavaş’ın icatları bunlar. Peki, sormazlar mı size? Ben şimdi burada soruyorum. Madem yapamayacaktınız yıllarca niye o vatandaşları oyaladınız? Neden yıllar geçtikten sonra, 4 yıl sonra bu teklifi insanlara götürüyorsunuz? " şeklinde konuştu.

" Dürüst olmaya davet ediyorum sizi"

Konunun tüm açıklığıyla hak sahiplerine anlatılması gerektiğini söyleyen Köse, şunları söyledi: 

"Bu şudur aslında; Kentsel dönüşümle ilgili maalesef Ankara Büyükşehir Belediyesi, eline yüzüne bulaştırmıştır bu konuyu ve becerememiştir. Sonucu söylüyorum ben. İnsanları kandırmak ayıptır diyorum. Deyin ki biz bu işi beceremedik siz kendi işinize bakın. Bunu gerçekten büyük bir öneri gibi söylemeyin. Dürüst olmaya davet ediyorum sizi. İnsanlarda gerçeği görür. Samimi olarak anlatırsanız gerçeği görür ve derler ki bizde yolumuza bakalım diyebilirler ancak bu konuya farklı düşünüyorum. Konuyu tüm açıklığıyla Mamak’taki kentsel dönüşüm projesindeki hak sahiplerine anlatmak çok önemli. Bilsinler ki ona göre bu işe talip olsunlar."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1946918/murat-koseden-mansur-yavasa-mamak-kentsel-donusum-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.