Murat Köse'den ABB ihalesine fesat karıştırma iddiası

ABB AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin şirketinde ihaleye fesat karıştırıldığını iddia etti.​
Büşra Bayrak
|
21 Kasım 2022, Pazartesi - 22:00
Murat Köse'den ABB ihalesine fesat karıştırma iddiası

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse ABB Kasım Ayı Meclis Toplantısı 15. Birleşiminde belediye şirketinde ihaleye fesat karıştırıldığını iddia etti. 

Köse, 2021 yılında gerçekleştirilen 260 milyon liralık bir ihalenin pazarlık usulüyle belediye şirketine verildiğini ancak şirketin 202 milyon lira karşılığında aynı işi özel bir şirkete ihale ettiğinin tespit edildiğini söyledi.  

Köse,  “Şirketlerde açık ihale harici özel ihale yöntemleriyle ihale yaptığınızı Sayıştay tespit etmiş. Hani şeffaflığınız vardı ya hepsinin nasıl hikaye olduğunu Sayıştay görmüş. Örneğin 29.06.2021 tarihinde 260 milyonluk bir ihalenin açık ihale değil de pazarlık usulüyle verildiği tespit edilmiş. Ben soruyorum neden bunları açık ihale yapmadınız? Diyebilirsiniz ki Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketine verdim diyebilirsiniz.  260 milyonluk ihaleyi kime vermiş? Biliyorsanız bir cevaplasanıza. Bu ihaleye fesat karıştırmak değil mi Allah aşkına. “ dedi.

"Paraların nereye gittiği belli değil"

İddiaların ardından Mansur Yavaş ile Köse arasında şu diyaloglar yaşandı:

Mansur Yavaş: Şikayet etmeniz lazım. Etmezseniz altında kalırsınız. Bunu açık açık millete duyuruyorsunuz, aynı yöntemleri sürdürüyorsunuz. Eğer ihaleye fesat varsa mutlaka ve mutlaka şikayet etmelisiniz etmezseniz mürteci ilan ederim burada.

Murat Köse: Ne kadar kolay değil mi? Geçen seneki Sayıştay raporları size yazılan raporlarla ilgili tespitlerin gerçekliği ortadayken şu söylediğiniz şey

Mansur Yavaş: Sayıştay raporuna bakarsanız sizin 38 arabaya benziyor.

Murat Köse: O cevaplar bölümünde 38 aracın hikayesini anlatacağım size. Evet başka bir olay daha var 260 milyon direkt olarak belediye şirketine verilmiş belediye şirketi ne yapmış? 202 milyona başka bir yere vermiş. Arada 58 milyon lira var. Bu 58 milyon lira çok büyük para değil mi arkadaşlar?

Mansur Yavaş: Belediye kazanıyor çok iyi oluyor.

Murat Köse: Belediye kazanmıyor şirket kazanıyor.

Mansur Yavaş: Belediyenin şirketi kazanıyor.

Murat Köse: Kazanmıyor. Büyükşehir bütçesine el koyuyor ve oraya siz dolaylı yoldan bütçe aktarıyorsunuz. O paraların nereye gittiği belli değil. O paranın hesabını nasılsa verirsiniz. Kaçamayacaksınız bundan bunların hepsinin hesabını hemşerilerimiz size soracak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1946964/murat-koseden-abb-ihalesine-fesat-karistirma-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.