Murat Ilıkan: "100. Yıl vizyonunu göremedik"

ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, bütçe sunumu yapan ABB Başkanı Mansur Yavaş'a eleştiriler yöneltirken "Cumhuriyet'in banisi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu millete armağanı özellikle Ankara’ya armağanı bizim için en büyük fırsat. Ama maalesef sizin kitabınızda biz bu 100. Yıl vizyonunu göremedik." dedi.
Ankara Masası
|
22 Kasım 2022, Salı - 00:26
Murat Ilıkan: "100. Yıl vizyonunu göremedik"

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kasım Ayı Meclis Toplantısı 15. Birleşimi'nde ABB Başkanı Mansur Yavaş bütçeye ilişkin bir sunum yaptı.

Yavaş'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, büyükşehir belediyesi yönetimine eleştiriler yöneltti.

Ilıkan, belediyenin tüketici haline geldiğini belirtirken, hiçbir kaynak üretilmediğini söyledi.

Mansur Yavaş'ın yaptığı sunumda da geleceğe yönelik herhangi bir projenin yer almadığını dikkat çeken Ilıkan, Cumhuriyet'in 100. yılına yakışır bir hazırlığın olmadığını ifade etti.

" 100. yıla dair bir şey konuşmadınız"

Ilıkan "Allah nasip ederse hem Cumhuriyetin 100. yılında hem de Ankara’nın başkent oluşunun 100. yılında bizler bu mecliste hep birlikte olacağız. O anlamda kısmetli bir meclisiz aslında. 100 yılda bir gelecek bir nasip var bizde. Bizde öyle bir kısmet var ki Cumhuriyet'in banisi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu millete armağanı özellikle Ankara’ya armağanı bizim için en büyük fırsat. Ama maalesef sizin kitabınızda biz bu 100. Yıl vizyonunu göremedik. Hitabınızda da onu göremedik çünkü 100. yıla dair bir şey konuşmadınız. Tüm gözlerin Ankara’ya çevrilmesi için büyük bir fırsat. Dünyanın en kıymetli başkenti olduğunu göstermek için büyük bir fırsat. Biz bu dönemde beklerdik ki büyükşehirin önderliğinde 100. Yıl olimpiyatları düzenlensin. Bunca üniversite var, üniversite olimpiyatları düzenlensin. Mogan’da tekneler yarışsın. Öyle bir şey yapın ki Elmadağ’daki kayak merkezi hareketlensin. İnsanlar Bingöl’e, Tunceli’ye, Kars’a gideceğine Ankara’ya gidip, 100. Yılı burada kutlasınlar. Bu farkındalığı yaratalım ki –siz de Ankara’ya bakıştan şikayet ettiniz- herkes Ankara’ya bakmak zorunda kalsın. Ama maalesef göremedik bunu büyükşehirin çalışmalarında. Kitabınızda da göremedik 2023’te de ne zaman yapacaksınız bunu.  100. yılı markalaştıracak bir proje olmadığı gibi, 100. Yıl adını taşıyan tek iş hanını da yıkmak 100. Yıla denk gelecek. Ben yıkıma karşı olduğum için söylemiyorum sadece yapmadıklarınız için söylüyorum." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1947103/murat-ilikan-100-yil-vizyonunu-goremedik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.