Akar, "Pençe Kılıç Harekatı en kapsamlı harekat oldu"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM Bütçe sunumunda açıklamalarda bulundu. Pençe Kılıç Harekatı mesajı veren Akar, 2015’ten bugüne kadar 36 bin 854 terörist etkisiz hale getirildiğini belirtti.
Onur Çetinkaya
|
22 Kasım 2022, Salı - 10:36
Akar, "Pençe Kılıç Harekatı en kapsamlı harekat oldu"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Bütçe sunumunda değerlendirmeler yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri egemenlik ve bağımsızlığımız için, 'hudut namustur' anlayışıyla hudutlarımızın güvenliğini sağlamakta diye konuşan Akar, "Terörü kaynağında yok etme stratejisi ile yurt içinde ve sınır ötesinde tüm terör örgütlerine karşı mücadele etmekte." ifadelerini kullandı.

Bakan Akar yaptığı açıklamada, "Hudutlarımız, 7 gün 24 saat esasına göre kesintisiz olarak hudut birliklerimiz tarafından bugüne kadarki en yoğun ve en etkin tedbirler ile korunmaktadır." diye konuştu.

"36 bin 854 terörist etkisiz hale getirildi"

Sözlerine devam eden Bakan Akar, " 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar; yurt içinde, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 36 bin 854, sadece bu yılın başından itibaren ise 3 bin 585 terörist etkisiz hâle getirilmiştir." açıklamasında bulundu.

DEAŞ’la mücadeleye de değinen Hulusi Akar, 4.500 DEAŞ’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini de belirtti.

Pençe Kılıç Harekatı mesajı

19 Kasım’da başlatılan ve Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde icra edilen Pençe Kılıç Harekatına dikkat çeken Milli Savunma Bakanı " Terör örgütüne yönelik son dönemde gerçekleştirilen en büyük, en kapsamlı ve en etkili hava harekâtı olmuştur." ifadesini kullandı.

Türklerle Kürtler kardeştir

Fitne ve fesat yuvaları çatlasalar da patlasalar da bu kardeşlik ölümsüzdür, ebedidir diye konuşan Akar, "Bütün dünya duysun bin yıldır bu coğrafyayı, ekmeği, suyu birlikte paylaşan Türkler ve Kürtler kardeştir." dedi.

"Mehmetçiğin emeğine saygı gösterilmeli"

Milli Savunma Bakanı Akar, "Mehmetçik, her türlü arazi ve hava koşulunda büyük bir kahramanlık ve fedakârlıkla görev yapmaktadır. Beklentimiz, sadece ve sadece Mehmetçiğin emeğine saygı gösterilmesidir." dedi.

"TSK'dan  24 bin 706 kişi ihraç edildi"

Sunum gerçekleştiren Hulusi Akar," FETÖ iltisakı nedeniyle TSK'den bugüne kadar 10 bin 22'si Bakan onayı ile olmak üzere 24 bin 706 kişi ihraç edilmiştir." açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1947476/akar-pence-kilic-harekati-en-kapsamli-harekat-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.