Boğaziçi davasında istenen cezalar belli oldu

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör atanmasına karşı gösteri ve yürüyüş kısıtlamasına rağmen protesto eylemi yaptıkları iddiasıyla yargılanan 12 şüpheli hakkında, 6'şar aydan 3'er yıla kadar hapis istendi.
Onur Çetinkaya
|
22 Kasım 2022, Salı - 12:32
Boğaziçi davasında istenen cezalar belli oldu

Boğaziçi Üniversitesine rektör atanmasına yönelik protesto gösterilerinde LGBTİ flamalarını açıp toplu şekilde izinsiz yürüyüş yapıp dağılmadıkları gerekçesiyle yargılanan 12 sanığın davasında mütalaa açıklandı.

 İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık avukatları katıldı.

Duruşma savcısı, celse arasında açıkladığı mütalaasını tekrar ettiğini söyledi. Mütalaada, sanıkların olay tarihinde Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu'yu protesto etmek amacıyla üniversite çevresinde bir araya geldikleri kaydedildi.

Şüpheliler hakkında hapis istendi 

Kovid-19 tedbirleri kapsamında Beşiktaş ve Sarıyer kaymakamlıklarının aldığı gösteri ve yürüyüş kısıtlaması kararları ile yasaya aykırı toplantı yapmaları nedeniyle kolluk güçlerinin yaptığı uyarılara rağmen grubun dağılmadığı anlatılan mütalaada, sanıkların "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçundan 6 aydan 3'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Mahkeme, sanıklar ve avukatlarına mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak için süre vererek, duruşmayı erteledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1948334/bogazici-davasinda-istenen-cezalar-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.