Ukrayna Rusya'nın planına ulaştı

Ukrayna istihbaratı Moskova'nın savaşın seyrini değiştirmeye aday planını kamuoyu ile paylaştı. Rus güçlerinin Astravets Elektrik Santralini ve Brest'teki altyapıyı hedef almayı planladığını iddia edildi.
Onur Çetinkaya
|
22 Kasım 2022, Salı - 13:03
Ukrayna Rusya'nın planına ulaştı

Rusya-Ukrayna savaşı  24 Şubat'tan bu zamana kadar devam ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile başlayan savaşta ağır yara alan Rusya, Herson'u terk ederek büyük bir yara aldı. Sahadaki kayıpları hava saldırıları ile dengelemeye çalışan Rusya'nın sıradaki hamlesi ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

Rusya'nın planına ulaşıldı

Ukrayna istihbaratı Moskova'nın savaşın seyrini değiştirmeye aday planını kamuoyu ile paylaştı. Plana göre, Rusya Belarus'ta bir sahte bayrak operasyonuna imza atmaya hazırlanıyor. 

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü'nün raporuna göre ise Putin'in güçleri Grodno bölgesindeki Astravets Elektrik Santralini ve Brest'teki altyapıyı hedef almayı planladığı öne sürüldü.

Rusya Belarus'u savaşa çekecek iddiası 

Rusya bu operasyonu NATO veya Ukrayna'yı suçlayacak şekilde gerçekleştirmeyi planlıyor.  Rusya'nın bu sayede hem Ukrayna ve NATO'yu zor durumda bırakmayı hem de Belarus'u savaşa çekmeye çalışacağı iddia edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1948566/ukrayna-rusyanin-planina-ulasti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.