Emniyet Genel Müdürlüğünden okul çevreleri ile servis araçları denetim uygulaması

Emniyet Genel Müdürlüğü, ülke genelinde eş zamanlı olarak “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetim Uygulaması” yapıldığını açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
22 Kasım 2022, Salı - 13:43
Emniyet Genel Müdürlüğünden okul çevreleri ile servis araçları denetim uygulaması

İçişleri Bakanlığı koordinesinde çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik okul çevreleri ile servis araçlarına yönelik denetim uygulaması gerçekleştirildi.

Açıklamada, "İçişleri Bakanlığı koordinesinde mevcut huzur ve güven ortamının devamını sağlamak, çocuk ve gençleri başta kumar olmak üzere her türlü suçtan uzak tutmak ve korumak, öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini daha güvenli ortamlarda sürdürmelerini sağlamak, park-bahçeler ve oyun salonlarını denetlemek, çocukların dilendirilmesini önlemek, aranan şahısları yakalamak ve suç unsurlarını ele geçirmek amacıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak okul ve öğrenci yurtlarının yakın çevrelerinde ve umuma açık işyerlerinde Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetim Uygulaması yapılmıştır." denildi.

Ülke genelinde eş zamanlı olarak 11.550 karma ekip ile 37.685 emniyet ve jandarma personelinin katılımı ile gerçekleştirilen uygulamada, 34.604 okul servis aracı denetlendi. Eksikliği tespit edilen 195 okul servis aracı trafikten men edilirken 9 sürücünün belgesi geri alındı.

Okul çevresi başta olmak üzere ülke genelinde bulunan 27.288 umuma açık yer, park ve bahçeler, metruk binalar, çakmak gazı ile tiner gibi uçucu madde, alkol ve özellikle açık/paket olarak tütün mamülleri satışı yapılan yerler denetlendi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1948800/emniyet-genel-mudurlugunden-okul-cevreleri-ile-servis-araclari-denetim-uygulamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.