Destici: "Operasyonun bir kara harekatıyla devam etmesini temenni ediyoruz"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Pençe Kılıç hava Harekatı’nın kara operasyonuyla devam etmesi gerektiğini belirterek, “Vatandaşlarımızı hedef alan saldırıların kesin ve yok edici bir darbeyle nihayete ermesini temenni ediyoruz. Milletimizin de aynı arzu ve kanaatte olduğunu görüyoruz” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
22 Kasım 2022, Salı - 14:00
Destici: "Operasyonun bir kara harekatıyla devam etmesini temenni ediyoruz"

Mustafa Destici, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Karkamış’a yönelik roketli saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına, başsağlığı yaralananlara da acil şifalar diledi.

“Türk ordusu görevini bugün yapıyor, yarında yapacak”

 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’yi hedef alan terörist unsurlara yönelik  Pençe Kılıç harekatının gerçekleştirildiğini hatırlatan Destici, “Türkiye'nin yaptığı harekat tamamen meşrudur tamamen hukukidir ve BM anlaşmasının 51. Madesinden doğan haklarını yerine getirmiştir. Ne yapacak yani Türkiye? PKK saldıracak, içeriye bombacı gönderecek altı vatandaşımızı katlettirecek, sınırlarımızdan roket attıracak., 5 yaşındaki çocuğumuzun, gencecik öğretmenimizin hayatını karartacak Türkiye Cumhuriyeti devleti ve kahraman Türk ordusu da seyredecek mi? Elbette seyretmeyecek. Dün görevini yaptı, bugün yapıyor, yarın da yapacak ve biiznillah buna da kimse engel olamayacaktır” dedi.

Destici, hava harekatını Türkiye aleyhine kullanmaya çalışanlar olduğuna işaret ederek, “açıkça ifade ediyorum onlar da terörün unsurlarıdır ve terörün azmettiricileridir” ifadesini kullandı.

“Hava harekatının kara operasyonuyla devamını temenni ediyoruz”

Mustafa Destici, “Hava harekatının ardından operasyonun bir kara harekatıyla devam etmesini ve vatandaşlarımızı hedef alan saldırıların kesin ve yok edici bir darbeyle nihayete ermesini temenni ediyoruz. Milletimizin de aynı arzu ve kanaatte olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

“Yaşadığımız durumu “savaş”, mücadele ettiğimiz unsurları “düşman” kelimesiyle tarif edemeyiz.Çünkü savaşın da bir hukuku vardır. Savaşın da bir ahlakı olmalıdır.” diyen Destici, Taksim’de ve Karkamış’ta yine kadınlar ve çocukların hedef alındığının altını çizdi.

“Terör örgütüyle Kürt kelimesini nasıl yan yana getirebiliyorlar?”

Destici şunları söyledi:

“Karkamış’taki şehitlerimizi, saldırıya maruz kalan ‘okulda’ verdik. Okulu hedef aldılar.Geçmiş maalesef unutuluyor.PKK terörünün bu tür saldırıları ilk değil.Taksim ve Karkamış’a benzer saldırılara Türkiye sayısız kez şahit oldu.Buna rağmen PKK ve onun yan kuruluşları, Türkiye’de, “Kürt Siyasal Hareketi” olarak adlandırılabiliyor.Okullara roket atmanın; şehir merkezlerinde bomba patlatmanın; çocukları, bebekleri öldürmenin; Kürt’le, siyasetle ne alakası var?

Bizim Kürt kardeşlerimizi bir terör örgütüyle- kanlı, bebek katili, çocuk katili, öğretmen katili kadın katili bir terör örgütüyle- Kürt vatandaşlarımızın Kürt kelimesini nasıl yan yana getirebiliyorlar? Bu en çok da bizim vatansever, milletperver, mutaassıp Kürt kardeşlerimize yapılmış büyük bir hakarettir. Biz bunu reddediyoruz.”

Büyük Birlik partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, terör örgütünün eylemleri ve sonrasında başlatılan hava harekatı konusunda  6’lı Masa mensuplarında derin bir sessizliğin hakim olduğunu ifade etti.

“Siz hangi devletin, hangi ülkenin siyasi partilerisiniz?”

Destici, “Sanırsınız ki Türk Silahlı Kuvvetleri değil de başka bir kuvvet harekat yapmış gibi. Sayın Kılıçdaroğlundan hiç harekatla ilgili bir şey duyduk mu? Sayın Babacan’dan duyduk mu? Diğerlerinden duyduk mu? Milletimizin bunu görmesi lazım. Şimdi onlara soruyorum buradan. Siz hangi devletin hangi ülkenin siyasi partilerisiniz? Hangi millete hizmet ediyorsunuz? Hangi ülkenin ordusu harekat yapmalı ki siz açıklama yapmalısınız?

Niye açıklama yapmaktan imtina ediyorsunuz? Her konuda sesiniz gür çıkıyor da Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye ve Irak’ın kuzeyine Pençe Kılıç harekatı yaptığında niye sesiniz çıkmıyor ve sessizliğe bürünüyorsunuz? Çıkın açıkça konuşun.Ya açıkça harekatın Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Türk devletinin yanında olduğunuzu açıklayın ya da yine açıkça PKK’nın yan kuruluşu HDP’ye olan hassasiyetinizle bu açıklamayı yapamadığınızı söyleyin” dedi.

Mustafa Destici,  terör örgütü PKK’nın partisi HDP’nin ise her zamanki gibi kendine verilen görevi yaptığını ve operasyona PKK’yla aynı kelimelerle itiraz ettiğini vurguladı.

“HDP ile ilgili karar vermek için Anayasa Mahkemesi daha neyi bekliyor?”

 Türkiye de  hala, HDP’ye “siyasi parti” muamelesi yapılmasını eleştiren Destici şöyle devam etti:

“ Siyasi parti muamelesi yapılmakla kalmıyor CHP’nin başını çektiği Millet İttifakı yerel seçimlerde ittifak yaptı, işbirliği yaptı önümüzdeki 2023 seçimlerinde de işbirliği yapmak adına onları küstürmemek adına sessizliğe bürünüyor.

Yazıktır…Günahtır…

Okula, çocuklara yapılan saldırıya bile tepki gösteremeyen; bu saldırıların faillerine yönelik yaptığımız operasyonlara itiraz edip Türkiye’yi dünyaya şikayet eden HDP ile ilgili karar vermek için Anayasa Mahkemesi daha neyi bekliyor? Daha kaç kere ek savunma alınacak? Kaç kere belge istenecek? Her şey ortada değil mi? Herşey apaçık, ayan beyan olmuyor mu? Çocuklar katlediliyor, öğretmenler katlediliyor. Kınamayı bir tarafa bırakın bunları gerçekleştiren terör örgütüne arka çıkılıyor. Defalarca söyledik buradan. Venedik kriterlerini açın, okuyun. AİHM’in Batasuna kararlarını açın okuyun. Daha neyi bekliyorsunuz? Kaç çocuğumuzun öldürülmesi, kaç öğretmenimizin katledilmesi vatanımızın ülkemizin kaç şehrine, ilçesine daha bomba atılmasını bekliyorsunuz? Türkiye’nin daha ne gibi bir felaket yaşaması lazım ki bu terör örgütünün legal görünümlü illegal partisi kapatılsın?”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1948908/destici-operasyonun-bir-kara-harekatiyla-devam-etmesini-temenni-ediyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.