Ankara'da halk otobüs esnafı cumartesi günü kontak kapatıyor

Ankara Halk Otobüsü esnafı için kirala modeli yerine 3 ay daha destek kararı çıktı. Kalıcı çözüm isteyen esnaf ise buna tepki gösterdi. Halk otobüslerinin cumartesi günü kontak kapatması kararlaştırıldı. TÖHOB'dan yapılan açıklamada, "Esnaflarımızın batmasına duyarsız kalan tüm sorumluları göreve davet ediyoruz. Esnafın partisi olmaz, esnafın ailesine ekmek götürmekten başka hesabı olmaz, esnaf kumpas kurmaz. Esnaflarımız üzerinden siyaset yapılmasına son verilmesi en büyük temennimizdir." ifadelerine yer verildi.
Ecem Çetin
|
22 Kasım 2022, Salı - 14:32
Ankara'da halk otobüs esnafı cumartesi günü kontak kapatıyor

Ankara'da halk otobüs esnafı, artan maliyetlerden dolayı aylardır sıkıntı yaşıyor.

Zaman zaman kontak kapatmak zorunda kalan esnaflar, kiralama modeline geçilmesini istiyor. 

Esnaf, siyasetçilerle konunun çözümü için sık sık bir araya geliyor. 

Otobüs esnafı son olarak ABB Mansur Yavaş ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, kiralama modelinin üzerinde çalışmalar yapıldığı ve  Meclis'te konunun gündeme getirileceği ifade edildi.

Ancak, dün yapılan ABB Meclis toplantısında haziran ayında kabul edilen 'destek' kararı 3 ay daha uzatıldı.

Esnaf verilen desteğin giderlerini karşılamadığını belirterek, 26 Kasım 2022 Cumartesi günü otobüslerini hareket ettirmeyeceğine ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"Ankara merkez ve çevre ilçelerinde hizmet vermekte olan 800 özel halk otobüsü esnafının almakta olduğu gelir desteği ödemelerinin süreci 13 Ekim 2022 tarihi itibarıyla sona ermiştir."

"14 Ekim 2022 tarihinden bu güne kadar esnaflarımız adına genel başkanımız sayın Kurtuluş Kara ve Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası başkanımız sayın Ercan Soydaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile görüşmeler yapmıştır."

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile yapılan 18 Ekim 2022 tarihli görüşmede, kiralama modeli (İstanbul modeli) üzerinde çalışma yapıldığı ve kasım ayı içinde yapılacak Meclis toplantısında konuyu net olarak çözüm getirileceği belirtilmiştir."

"21 Kasım 2022 pazartesi günü yapılan Meclis toplantısının son görüşmelerinde haziran 2022 döneminde kabul edilmiş olan kararın süresinin 15 Şubat 2023 tarihine kadar uzatılması karar verilmiştir."

"Esnaf,  gelir desteği ile hizmetini nasıl devam ettirebilecektir?"

"Aylık işletme giderlerini karşılamak üzere aile bütçesinden her ay 75.000 Türk Lirası para harcayan esnaflarımız, 20.000 Türk Lirası olarak verilen gelir desteği ile hizmetini nasıl devam ettirebilecektir? Hangi ekonomi danışmanı tarafından yapıldığı belli olmayan ve gerçekleri yansıtmayan hesaplamalara dayanarak tutulmayan sözlere esnaflarımızın tahammülü kalmamıştır."

" Ankara'da çalışan esnaflarımız neden alamamaktadır? "

"İstanbul'da, 3.000 adetten fazla özel halk otobüsü için yapılabilen kiralama modelinin, Ankara'da 850 özel halk otobüsü esnafı için yapılmamasının hiçbir açıklaması olmayacağı açıkça ortadadır. İstanbul'da çalışan esnaflar bu desteği alabiliyorsa Ankara'da çalışan esnaflarımız neden alamamaktadır? Ankara Büyükşehir Belediyesi danışman ve bürokratları, İstanbul belediyesi danışman ve bürokratlarını, kamu zararı oluşturmakla mı itham etmektedir."

"Tüm sorumluları göreve davet ediyoruz"

"Esnaflarımızın batmasına duyarsız kalan tüm sorumluları göreve davet ediyoruz. Esnafın partisi olmaz, esnafın ailesin ekmek götürmekten başka hesabı olmaz, esnaf kumpas kurmaz. Esnaflarımız üzerinden siyaset yapılmasına son verilmesi en büyük temennimizdir."

"Zararın kamu bütçesinden karşılanması en büyük temennimizdir"

"Akaryakıt dahi alamayan birçok esnafımızın 26 Kasım 2022 Cumartesi hizmetlerini tamamladıktan sonra, özel halk otobüslerini hareket ettirmeyeceğinden dolayı yaşanacak aksaklıklardan dolayı tüm Ankaralı vatandaşlarımızdan özür dileriz.
Bizlerin yapmış olduğu zararlar üzerinden siyaset yapmak yerine, tüm hizmeti EGO araçları ile sağlayarak zararın kamu bütçesinden karşılanması en büyük temennimizdir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1949039/ankarada-halk-otobus-esnafi-cumartesi-gunu-kontak-kapatiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.