Kurtuluş Kara: "Halk otobüsleri cumartesi günü çalışmayacak"

TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara "Cumartesi günü Ankara’da halk otobüsleri çalışmayacak" dedi. Kara, Ankara Büyükşehir Belediye yönetimine seslenirken ya zam yapılmasını ya da kiralama modeline geçilmesini talep etti.
Ankara Masası
|
23 Kasım 2022, Çarşamba - 12:27
Kurtuluş Kara: "Halk otobüsleri cumartesi günü çalışmayacak"

TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara , Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın sunduğu Arka Plan programına konuk oldu.

Kara, özel halk otobüsü esnafının sıkıntılarının sürdüğünü belirtirken, verilen sözlerin ise tutulmadığını söyledi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker bizzat arayarak, kiralama modeline geçileceği sözü verdiğini aktaran Kara, "Bende bunları esnafa ilettim. Onlar da çalışmalara başladı. Ankara’daki esnaf bizim ricamızla her geçen gün batıyor." diye konuştu.

Adnan Beker'i sözünü tutmaya davet eden Kara "Sözünü tutamıyorsa istifa etsin" ifadelerini kullandı.

Kara " Ankara’da 55 tane hat var. 17 tanesi kendini kurtarıyor. Sirkeli, Lalahan gibi hatların esnafların dayanma şansı yok. Gelir giderini karşılamıyor." dedi.

"Çözüme kavuşmasının önündeki engel siyaset"

Adnan Beker'in ABB Meclisi'ndeki konuşmasına da değinen Kara " Kimse bizim üzerimizden siyaset yapmasın. Adnan Beker iyi konuşuyor da sonuç yok. Bir an önce grup başkanvekilleri masaya otursun. Bu sorunun çözüme kavuşmasındaki önündeki engel siyasettir." ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş'a İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu örnek gösteren Kara "Ekrem İmamoğlu’nda mangal gibi yürek var. Tüm raporlara rağmen otobüsleri kiraladı. İstanbul’da şikayetler bitti. Mansur Yavaş zam yapamıyorsa, kiralama modeline geçsin. Acilen kiralama modeline geçilmeli" dedi.

Kara, canlı yayında dikkat çeken bir çağrıda bulunurken 4 tane grup başkanvekili ve ABB Başkanı o koltukta oturacak diye esnafın bitirilmemesi gerektiğini söyledi.

TÖHOB Başkanı, ulaşım sorunun çözülmesinde AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın da gerekli adımları atmasını istedi.

"Cumartesi günü çalışmayacağız"

Taleplerinin karşılanmadığının altını çizen Kara, cumartesi günü halk otobüslerinin çalışmayacağını açıkladı.

Kara, çalışmadıkları dönemde belgelerinin iptal edilmesiyle tehdit edildiklerini sözlerine ekledi.

30 büyükşehir içerisinde Türkiye’de en düşük bilet fiyatının Ankara’da olduğu ifade eden Kara, zam istedi. Kara, Ankara'da tam bilet fiyatının 11-12 lira civarında olması gerektiğini söyledi.

Esnaf protesto edecek

Ankara’da halk otobüsü esnafının artık isyan etmek üzeri olduğunu vurgulayan Kara "Esnaf bir gün kenti kitleyecek. İnsanlar işine, hastanesine gidemeyecek. Alkışlayan eller, bir gün çürük domates atacak. Otobüsleri belediyenin önüne çekeceğiz" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1951413/kurtulus-kara-halk-otobusleri-cumartesi-gunu-calismayacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.