Ankara'da minibüs esnafı zam istiyor!

Ankara'da minibüs şoförleri, artan maliyetlerden dolayı toplu ulaşım ücretlerine zam yapılmasını talep etti. ABB önünde toplanan esnaf, toplu ulaşım ücretinin 10 TL'ye yükselmesini istediklerini belirtti.
Ecem Çetin
|
23 Kasım 2022, Çarşamba - 16:25
Ankara'da minibüs esnafı zam istiyor!

Artan maliyetlerden dolayı sıkıntı yaşayan Ankara minibüs esnafı, Ankara Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.

Minibüs esnafı, gelirlerinin giderlerini karşılamadığından dolayı zam talep etti. 

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Murat Yılmazer, ABB Başkanı Mansur Yavaş ile konunun çözümüne ilişkin bir görüşme gerçekleştirdi. 

Yılmazer, görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. 

Murat Yılmazer, "Minibüsçülüğün sorunlarının tamamıyla alakalı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştük. Bu konuyla ilgili çalışma başlattığını, çözümü konusunda yardımcı olacağını iletti. " ifadelerine yer verdi. 

"Burada olma gayemiz zam olayı"

Yılmazer, Ankara Masası'nın sorularını yanıtladı. 

Mansur Yavaş ile görüşmenin detaylarını paylaşan Yılmazer , "Şu anda minibüsçülükle alakalı asıl meselemiz ve burada olma gayemiz zam olayı. Bununla ilgili Mansur başkanımız konuyu değerlendireceğini Ankara halkını ve bizi  de üzmeden bir çözüm bulacağını söyledi. " dedi. 

"Ankara halkını mağdur etmekte istemiyoruz"

Yılmazer 'kontak kapatma söz konusu olacak mı' sorusuna ise şu cevabı verdi: 

"Bizim kontak kapatma olayımız yok. Araçlarımız Ankara halkının hizmetinde. Ankara halkını mağdur etmekte istemiyoruz. Şu anda zarar dahi etsek bu hizmete devam edeceğiz. Bu bizim ata mesleğimiz. Bırakma niyetimiz yok. "

"Mansur Yavaş, konunun çözümüyle ilgili yardımcı olacağını iletti "

Murat Yılmazer, son olarak şunları söyledi:  

"Mansur başkan minibüsçülüğün çözümüyle alakalı, maddi konudaki sıkıntıların giderilmesiyle alakalı bütün yolları araştıracağını bu konuda da yardımcı olacağını iletti. "

" Araçlarımızı çalıştırmak için can suyu olan zam istiyoruz"

Yılmazer'in açıklaması öncesi bazı esnaflar, Ankara Masası'na konuştu. 

Gelirlerinin giderlerini karşılamadıkları için burada toplandıklarını söyleyen esnaf, "Şu an 25-26 TL'ye mazot alıyoruz. 3.5 TL'ye yolcu taşırken mazot 7 TL'ydi. Akaryakıt aldı başını gitti. Sigorta, lastik, sanayi artık yetişemiyoruz. Artık bıçak kemiğe dayandı. Araçlarımızı çalıştıramıyoruz. Araçlarımızı çalıştırmak için can suyu olan zam istiyoruz." dedi.

"Çok uzak mesafelere minibüsler çalışmıyor, gönderemiyoruz"

Esnaf, "Bir yolcunun maliyeti 18 TL. Vatandaşlarımızı da ezmek istemiyoruz. Ama vatandaşlarımızda biliyor ki bizim mağdur olduğumuzu. Çok uzak mesafelere minibüsler çalışmıyor. Gönderemiyoruz kurtarmıyor. Bunun için de bizim acil zam almamız lazım. Tam 10 TL, öğrenci 5 TL olur bizi kurtarır. "diye belirtti. 

"Aracım kapıda yatıyor"

Zam istediklerini giderlerinin çok yükseldiğini söyleyen bir başka esnaf ise, "Bize zam verilmese de 14 TL'den mazot verilsin. Giderlerimiz çok arttı. Sanayiye bile gidemiyor araçlarımız. Para kazanmıyor, sanayicilerimiz yapmıyor para almadan. Topladığım paranın üzerine 160 bin TL daha koydum mazotumu doldurdum. Çektim aracım kapıda yatıyor. Zarar ediyor çalıştırdığım müddetçe." şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1952053/ankarada-minibus-esnafi-zam-istiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.