Babacan, "Elini sıkmadığı, zalim, katil, terörist kalmadı"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin haftalık değerlendirme toplantısında konuştu. Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile görüşmesine tepki gösterdi. "Elini sıkmadığı, zalim, katil, terörist kalmadı" dedi.
Onur Çetinkaya
|
23 Kasım 2022, Çarşamba - 15:00
Babacan, "Elini sıkmadığı, zalim, katil, terörist kalmadı"

Demokrasi ve Atılım Partisi lideri Babacan, partisinin haftalık değerlendirme toplantısında gündeme dair konuştu.

Terörle mücadele hakkında değerlendirme yapan Ali Babacan iktidarın politikasını eleştirdi. 

"Elini sıkmadığı, zalim, katil, terörist kalmadı"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile görüşmesine tepki gösterdi.

Babacan, "Erdoğan'ın elini sıkmadığı, zalim, katil, terörist kalmadı. Dün zalim terörist dediğin kişinin elini yarın sıkarsan kusura bakma kimse seni kaale almaz. Esad'a demediğini bırakmadı şimdi onunla da görüşebilirim diyorsun. Biz barıştan yanayız nereden dönülse kardır. Suriye yönetimiyle görüşmesi gerektiğini söylüyoruz. Dış politikanın bir çizgisi, duruşu olur." ifadesini kullandı.

"Yarın döner kardeşim Esad der şaşırmayın" 

Mısır’la ilişkilerimizin normalleşmesi gecikse de önemli bir adımdır. Çünkü biz dış politikaya ilkelerimizle bakıyoruz diye konuşan Babacan," En temel ilkemiz de dünyada düşmanlarımızı azaltıp dostlarımızı artırmaktır. Dostluk olacak ki güvenliğimiz, itibarımız, refahımız artsın. Ancak Erdoğan'a şunu sormak istiyorum: İçerde kendi tabanını korumak için seçmene oynarken bunca senedir dış politikada yürüttüğünüz kavgaların bu ülkeye ne kadar büyük zarar verdiğinin farkında mısınız? Bunların bir ilkesi kriteri yok. Sırf üç beş oy alabilmek için kafa tutuyorlar. Olan bu yayık ayran dış siyasetiyle bu ülkenin gençlerinin geleceğine oluyor. Beşer Esad’a demediğini bırakmaz, yarın döner ‘Kardeşim Esad’ der. Buna da şaşırmayın. "dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1952234/babacan-elini-sikmadigi-zalim-katil-terorist-kalmadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.