Erdoğan mesaj gönderdi,Esad reddetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Esad ile görüşme olabilir, siyasette küslük dargınlık olmaz eninde sonunda adımlarımızı atarız'' demesinin ardından Associated Press yeni bir iddia ortaya attı. Esad'ın Erdoğan'ın görüşme teklifini reddettiğini öne sürdü.
Onur Çetinkaya
|
23 Kasım 2022, Çarşamba - 16:09
Erdoğan mesaj gönderdi,Esad reddetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekim ayında yaptığı açıklamada "Vakti geldiğinde Suriye'nin Başkanı'yla görüşme yoluna gidebiliriz" demiş, Türkiye'nin önceliğinin Suriye'deki 'terör gruplarının arındırılması' olduğunu söylemişti. 

Erdoğan son olarak ise, 'Esad ile görüşme olabilir, siyasette küslük dargınlık olmaz eninde sonunda adımlarımızı atarız'' ifadelerini kullandı.

"Esad, Erdoğan'ın teklifini reddetti"

Amerikan haber ajansı Associated Press'in aktardığına göre Erdoğan'ın Esad'a, Suriye ordusunun Kürtlerin kontrolündeki bölgelere dönmesi, Kürt savaşçıların Suriye doğalgazını ve petrolünü kullanmasının engellenmesi adına harekete geçilmesi ve Suriyeli mültecilerin Suriye'ye geri gönderilmesi için çağrıda bulunduğu iddia edildi.

Mesajın İranlılar üzerinden Esad'a iletildiği belirtilirken, Erdoğan'ın aynı zamanda Ankara'dan yetkilileri Şam'a göndermeye hazır olduğunu söylediği de aktarıldı. İddiaya göre Esad bu teklifi reddetti ve yetkililerin 'üçüncü bir ülkede' bir araya gelmesini önerdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1952579/erdogan-mesaj-gonderdiesad-reddetti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.