Neşet Ertaş'ın hayat arkadaşına yazdığı şiir ilk kez ortaya çıktı

Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş, ölümün 8. yılında Ankara Masası’nın canlı yayınında anıldı.
Büşra Bayrak
|
25 Eylül 2020, Cuma - 20:01
Neşet Ertaş'ın hayat arkadaşına yazdığı şiir ilk kez ortaya çıktı


Gökhan Gökyıldırım’ın sunduğu yayına, ünlü ozanın menajerliğini de yapan Gülsüm Sarıkaya ile Avrasya Türk radyosunun sevilen sunucusu Barış Yılmaz katıldı.

Gülsüm Sarıkaya, Neşet Ertaş ile ilk kez telefon açtığında heyecandan tutulduğunu ve bir süre konuşamadığını anlattı.

“Ayakkabılarımın bağcıklarını bağlayamadım”

Ertaş’ın daveti üzerine İzmir’de kendisini ziyaret ettiğini ve alçak gönüllülüğü ile kalpleri fetheden ustanın kendisini bizzat uğurladığını belirten Sarıkaya “Kapıya kadar geçirdi beni. Ayakkabılarımın bağcıklarını bağlayamadım, o bekliyor diye utandım. Çünkü bütün abdallar bayramlaşmak için bekliyorlardı. Yüz civarı abdal vardı Karabağlar'daki evinde. Yolculuğum böyle başladı yani. Sonra bir sene kadar onun buradaki gariplerine yardımcı oldum o Almanya'daydı. İşte doktora ihtiyacı olanın, paraya ihtiyacı olanın, işte kimin ne ihtiyacı varsa beni arıyordu, nazı geçiyordu. Sonraki süreçte sık sık her aradığımda gel dedi. İzmir’de bulduğum her vakit gittim. Zaten 2005 Aralıkta da İbo Şov için geldi ondan sonra bir daha geri göndermedik.” Şeklinde konuştu.

Sarıkaya, “çok büyüktü ama mütevaziliğin de saklıydı büyüklüğü” ifadelerini kullandı.

“3 saat sürerdi soundumuz”

Hocanın konser öncesi son 1 saati kendisine ayırdığını aktaran Sarıkaya, Neşet Ertaş’ın işini her zaman çok ciddiye aldığını şu sözlerle anlattı:

“3 saat sürerdi soundumuz. İşim gereği organizasyon benim işim organizatörüm. Son 4 senedir iletişim danışmanıyım ayrı ama bu süre zarfında ben hiçbir sanatçının gelip 3 saat sound aldığını bilmem ama Neşet Ustadan antrenmanlıyım tabi hayretler içinde kalıyorum diyorum ki hocam öğlenin saat sıcağında akşam konser biz burada ne yapıyoruz? İşine gelmiyorsa güzel olmayaydın diyordu. Canım benim işine o kadar saygısı sazına.”

Sarıkaya, ustanın çok değer verdiği sazını kırdığı anı ve sonrasını da Ankara Masası izleyicileriyle paylaştı:

“Ben o sazını kırdım bir gün hocanın konsere giderken. Aaa bir konser anısını anlatmış olayım. Bursa'da Metinlerin düğünü çalmaya gidiyoruz. Çok da sevdiğimiz bir çocuk. Şuan Neşet Usta’nın internet sitesi varsa Metin sayesinde var. Susurluk'ta mola verdik. Bagajdan bir şey alacak bizim ekipten Fuat bagaj kapağını açtım, bağlama da duruyor orada bağlama ele alayım derken bağlama küt dedi. Hani bir 10cm mesafe yere değdi. Çıt diye bir ses duydum ama. Korkudan bağlamayı açamıyorum. Ben biliyorum başıma geleni.  Bursa’ya da bir buçuk saat falan kalmış.  Akşamüzeri. Neyse gittik oraya bağlamayı bir açtı bağlama çatlamış. Benim gözlerime yaş doldu. İki saat sonra düğün başlayacak ve bağlama kırık. Dedim hocam ben yaptım  herhalde ben yaptım böyle oldu. Bir döndü yüzüme dedi senin gözünden akana değer mi çalacağız çığıracağız. Sen merak etme, tatlı dile güler yüze dedim ben dedi. Senin tatlı dilin güler yüzün var diye sen buradasın dedi. Hele bir gene tatlı dilini konuştur bu  gözündekini de bir sil dedi.  Bağlamayı bantladı ve o konseri öyle yaptı.”

Neşet Ertaş’ın sevdiği kadınla yıllar sonra karşılaşması

Gülsüm Sarıkaya, “dane dane benleri var” türküsünü 40 sene önce sevdiği kadına yazdığını da hatırlattı.

“Seyhan Abla burada nişanlıymış ustam ona aşık olduğunda” diyen Sarıkaya, onlarca yıl sonra ustanın sevdiğiyle karşılaşmasını da Ankara Masası yayınında şöyle dile getirdi:

 “Evleniyor falan çocuğu oluyor falan. 2000 yılında onun eşi ölüyor kanserden. Neşet Usta’da 2001 de konsere geliyor. Konsere geldiğinde konser sonrası fotoğraf çekilmek  için girenlerden iki tanesi de Seyhan Abla'nın kız kardeşleri. Hoca tanıyor onları 30 sene sonra bir dakika durun diyor ben size geleceğim diyor.  Oradan Neşet Ustayı kendilerine götürüyorlar. Gece Seyhan ablayıda alıyor geliyorlar . Neşet Usta 30, 35, 40 sene sonra tam yılını kestiremeyeceğim ama minimum 30. Seyhan abla ile karşılaşıyor çok heyecanlanıyor. Artık Seyhan ablada bekar bir kadın işte bakıyor diyeceğini bilemiyor konuşmaya çalışıyorlar falan sonra Neşet Usta Seyhan ablaya bir şiir yazıyor dane dane benleri varın da devamı var yani. “

Neşet Ertaş’ın hayat arkadaşına yazdığı şiir ilk kez ortaya çıktı

Sarıkaya, büyük ustanın sevdiği kadın ve hayat arkadaşı Seyhan hanıma yazdığı şiiri de ilk kez Ankara Masası canlı yayınında okudu.

Ünlü ozanın en yakınındaki isimlerden Sarıkaya, ustanın TRT’ye kırıldığı anlar başta olmak üzere tanıklık ettiği tüm olayları Avrasya Türk programcısı Barış Yılmaz’ın da katıldığı yayında tek tek anlattı.

Büyük usta Neşet Ertaş’ı özlemle yad ettiğimiz bu çok özel yayını Gökhan Gökyıldırım’ın özel röportajında izleyebilirsiniz.

  

http://www.ankaramasasi.com/haber/195349/neset-ertasin-hayat-arkadasina-yazdigi-siir-ilk-kez-ortaya-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.