Ankara'da şehit öğretmenler için hatıra ormanı ve anıt açıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca Ankara’da "Öğretmen Hatıra Ormanı" ve içinde görevi başında şehit edilen öğretmenlerin hatırasını yaşatmak üzere yapılan "Şehit Öğretmenler Abidesi"nin açılışı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Onur Çetinkaya
|
24 Kasım 2022, Perşembe - 16:48
 Ankara'da şehit öğretmenler için hatıra ormanı ve anıt açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenler gününde şehit öğretmenleri unutmadı.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde 344 dönümlük arazide bakanlık tarafından 'Öğretmen Hatıra Ormanı ve Şehit Öğretmenler Abidesi' yapıldı.

Abidenin açılış törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok katıldı.

 Açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, görevi başında şehit düşen ve ebediyete irtihal eden öğretmenleri rahmetle andı.

Oktay, öğretmenlerin gönül rahatlığıyla görevini sürdürmesi için gerekli adımların atılacağının mesajını vererek, "Kurtuluş Savaşı’ndan itibaren şehit verdiğimiz 192 öğretmenimizin hatırasını daima kalplerimizde yaşatacağız. Ülkemizin neresinde olursa olsun her bir öğretmenimizin görevini huzur-u kalp ile yapması için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapacağız"açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1955503/ankarada-sehit-ogretmenler-icin-hatira-ormani-ve-anit-acildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.