Mamak Belediye Başkanı Murat Köse tepkilere yanıt verdi

Mamak Belediyesi tarafından köpek katliamı yapıldığının öne sürülmesiyle tepkilerin odağı olan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, ekiplerin bir köpeğe araç çarptığı için olay yerine çağrıldığını, ölen köpeğin araca alındığını, aynı ekibin "saldırgan köpek" ihbarına baktığını ve bayıltılan köpeğin ölen diğer köpeğin yanına konulması sebebiyle olayın bir hayvansever tarafından yanlış anlaşıldığını açıkladı.
Zeliha Demirci
|
25 Kasım 2022, Cuma - 00:26
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse tepkilere yanıt verdi

Ankara’nın Mamak ilçesinde belediye personeli tarafından, sokak köpeklerinin toplatılıp, öldürüldüğü iddiaları ülke gündemine oturdu. Hayvanseverlerin yoğun tepkisini alan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Köse şunları anlattı;

"Şimdi bir video yayınlanıyor. Hemen onun üzerinden bir spekülasyon yapılmaya çalışıyor. Tabii yalan haber her zaman olur. Spekülasyon her zaman olur. Karalama her zaman olur.

İnsanların talepleri olabilir, bu da demokrasinin içerisinde olan şeyler. Burada bir sorun yok ama yurt dışında yıllar önce ölmüş köpeklerin fotoğraflarını paylaşmak ve onun üzerine bizi etiketleyerek saldırmak art niyetli bir davranıştır. Tabii belki onu paylaşan bilmiyor olabilir.

Bugün sabah 8.22’de çözüm merkezimize gelen ihbar doğrultusunda Doğukent Caddesinde bir aracın çarpmasıyla kanlar içinde kalarak hayatını kaybeden bir sokak köpeği veteriner müdürlüğü görevlileri tarafından araca alınmıştır. Ege Mahallesi’nde saldırgan köpeklerle ilgili yapılan başka bir ihbar üzerine de oraya başka görevliler gitmiş. Köpeği, veteriner müdürlüğü görevlilerinin aldığı ölmüş köpekle aynı araca koymuşlar. Öldürüldüğüne yönelik birtakım tepkiler gösterilmiş. Endişe edilmiş.

Çalışmalar esnasında veteriner müdürlüğünün görevini yapmasına engel olmak isteyen, görevlilere saldıranlar var.

Tabii eksik olan şey şu,  yani böyle olaylarda iki şeyi birbirinden ayırmak lazım. Ölü köpek ve saldırgan köpeklerin aynı araca konması doğru bir şey değil. Arkadaşlarımızı uyardım. Bu konuya dikkat edecekler. Bir de sokaktan aldığımız ölen köpeği özel bir torbayla beraber almamız gerekiyor. Orada bir eksiklik olmuş. Ölen  köpeği almışlar, uyuşturulmuş saldırgan köpeği köpeği onun yanına koymuşlar orada ona da kan bulaşmış bu tabii doğru bir şey değildir.  O uyandığında ondan rahatsız olacak. Biz köpeklerle kedilerle beraber yaşayan insanlar olduğumuz için bunları biliyoruz. Onların da bir psikolojisi var.

İnsanlar aşırı derecede tepki göstererek, sanki köpeği bizi öldürmüşüz gibi davranıyor. Ancak diğer köpeklerin toplanmasıyla ilgili konu zaten özellikle bu konuda Ege Mahallesi’nde geçiyor. Ege Mahallesi’nde her gün insanların nasıl feryat ettiğini, köpeklerden nasıl rahatsız olduğunu biz görüyoruz. Gelen çağrılarla görüyoruz.

Köpeği alma esnasında aracın yanına gelen bir şahıs arkadaşlarımız ağır hakaretler ediyor. Sonra aracın kapağını açıp köpeği aşağı doğru çekiyor. Yani zaten köpek baygın vaziyette o işte yere düşüyor.  Oradakiler bu bu şahısa da doğruyu anlatıyor ama onlar dinlemiyor.

Özellikle hayvan konusunda, sokakta hayvan besleyen hayvanseverler, işin köpek ısırması konusuyla ilgilenmiyorlar onlar öbür tarafa odaklanmışlardır ki bize gelen mesajlar, şikayetler, vakalar onların hiç umurlarında değil."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1956073/mamak-belediye-baskani-murat-kose-tepkilere-yanit-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.