Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete yapılabilecek zam hakkında konuştu. Asgari ücrete yüzde 50 zam yapılabilir mi sorusuna, "Hayali değil gerçekçi bir rakam üzerinde durmak lazım" dedi.
Onur Çetinkaya
|
25 Kasım 2022, Cuma - 09:33
Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin milyonlarca kişinin beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Asgari ücret ile değerlendirmede  bulundu. 

EYT hayata geçiyor 

Aralık ayında çözülmesi beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar'la  ilgili dikkat çeken açıklama yapan Bilgin, "Buna çözüm olarak işveren emekli olan kişiyi çalıştırıyorsa devlete normal çalışandan daha fazla prim ödüyor. Oradaki primi aşağı çekerek eşit seviyeye getireceğiz. Yani işverene sen EYT'li olan bu çalışanını atma, çalıştır. Biz sana sosyal güvenlik destek primi vereceğiz" açıklamasını yaptı.

EYT'lilerin kıdem tazminatı konusunda işverenin taleplerine de değinen Bilgin, "Bu konuda da hükümetin bazı formülleri var" diyerek "Öncelikle bu büyük bir sorun değil. Çünkü işveren kıdem tazminatını vergiden düşüyor. Ayrıca kıdem tazminatı ödemesini işveren işçisiyle kendi arasında anlaşarak taksitlendirebilir. İşveren EYT'lilerin kıdem tazminatını ödeyebilmek için kredi talebinde de bulunuyor. Ancak hükumet bu konuya sıcak bakmıyor. Kıdem tazminatının işveren tarafından hazır tutulması gerektiğine vurgu yapılıyor." ifadesini kullandı.

"Hayali değil gerçekçi bir rakam üzerinde durmak lazım"

Bilgin, "5 bin 500 lira olan asgari ücrete yüzde 50 zam olur mu?" sorusuna, "Hayali değil gerçekçi bir rakam üzerinde durmak lazım" diyerek, işletmelerin ödeyebileceği bir ücret arayışında oldukları yanıtını verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1957204/bakan-bilginden-asgari-ucret-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.