Poyraz, "Ocak ayından sonra adayı görebiliriz"

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, altılı masa'nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin açıklama yaptı. Poyraz, altılı masa adayının ocak ayından sonra açıklanabileceğini söyledi.
Onur Çetinkaya
|
25 Kasım 2022, Cuma - 09:56
Poyraz, "Ocak ayından sonra adayı görebiliriz"

Altılı masa adayı merak konusu...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olarak belirlenirken altılı masa da ise çalışmalar devam ediyor.

Altı lider 28 Kasım'da Demokrat Parti Genel Merkezi'nde dokuzuncu kez bir araya gelecek.

Toplantı öncesi ise  İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, altılı masa'nın cumhurbaşkanı adayı hakkında açıklama yaptı.

"Ocak ayından sonra adayı görebiliriz"

Birçok alanda çalışma komisyonları oluşturuldu. Aday belirleme komisyonu ise bir anlamda liderlerden oluşuyor. 'Aday kim’ dayatmasını iktidar gündeme taşıyor diye konuşan Poyraz," Amaçları mevcut sistemi bir anlamda meşrulaştırmak. Ocak ayından sonra adayı göreceğimize inanıyorum" ifadesini kullandı.

Erdoğan ve Yavaş açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meral Akşener'e yönelik masayı terk etme çağırısına da değinen İYİ Parti Genel Sekreteri, "Her köşeye sıkıştıklarında ve kendi koalisyonlarında ne zaman sorun olsa oy oranlarında azalma olduğunda böyle bir davet geliyor. İki yıl önce de benzer bir davet gelmişti." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a adaylık teklif ettiği iddiasını yalanladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için de Biz belediyle başkanlarına eşit mesafedeyiz" açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1957269/poyraz-ocak-ayindan-sonra-adayi-gorebiliriz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.