Tugay Baştuğ'dan Mansur Yavaş'a bütçe eleştirileri

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın sosyal yardımları kesmesini eleştirirken "Anlaşılan o ki yine bir Ali Cengiz oyunu ile geliri giderinden fazla olan Ankara Büyükşehir Belediyesini zorda gösterip devletimizin sosyal yardım ve hizmet yapılması yönünde gönderdiği bütçeyi kamuoyuna açıklayamayacaksın ve devletimize teşekkür etmek yerine engelleniyorum naraları atacaksın." ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
25 Kasım 2022, Cuma - 10:16
Tugay Baştuğ'dan Mansur Yavaş'a bütçe eleştirileri

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı bütçe üzerinden eleştirdi. 

Geçtiğimiz günlerde belediye meclisinde yapılan bütçe sunuma değinen Baştuğ, Yavaş'ın 33 milyar 800 milyon TL gelir, 34 milyar TL gider hesapladığını ve  200 milyon TL'lik farkı ise bankalardan faizle para çekerek kapatacağı bilgisini paylaştığını aktardı.

Açıklamalar üzerinden Yavaş'a bir soru yönelten Baştuğ "Devletimizin dünyadaki gelişmelerden dolayı artan birçok maliyete istinaden 2022 yılında 7,5 milyar TL olan desteğini 2023 yılında yaklaşık  4 kat fazlasıyla 28,5 milyar TL’ye çıkartarak tam 21 milyar TL ilave ödenek gönderdiğini neden Ankaralılardan saklıyorsun?" ifadelerini kullandı.

Turgay Baştuğ sözlerine şöyle devam etti:

"Engelleniyorum naraları atacaksın"

"Anlaşılan o ki yine bir Ali Cengiz oyunu ile geliri giderinden fazla olan Ankara  Büyükşehir Belediyesini zorda gösterip devletimizin sosyal yardım ve hizmet yapılması yönünde gönderdiği bütçeyi kamuoyuna açıklayamayacaksın ve devletimize teşekkür etmek yerine engelleniyorum naraları atacaksın.

Şeffaf Yavaş, sizlerin de bildiği üzere belediye maliyetlerinin çok arttığı gerekçesiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sosyal yardımlarını kestiğini duyurmuştu. Oysaki, Cumhurbaşkanımız tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan 11. Kalkınma Planı’nda ‘Sosyal hizmetler, sosyal yardımlar ve yoksullukla mücadele kapsamında yerel yönetimler rolü artırılacaktır’ şeklinde açıkça ifade edilmiş ve bu kapsamda belediyelere gönderilen bütçeler artırılmıştır."

"Ş irin görünmek için mi bu tür algı oyunlarına giriyorsun"

"Vatandaşımız zora düşmesin yerel yönetimlerimiz her türlü hizmetini devam ettirsin diye devletimizin fazlasıyla gönderdiği paraların üstünü kapatan Mansur Yavaş’a soruyorum;

Bu bütçeye rağmen vatandaşlarımızı sosyal yardımları kesmekle neden tehdit ettin?

Yoksa Türk milletine ve devletine düşman odaklarla iş tutan altı artı bir zillet masasına şirin görünmek için mi bu tür algı oyunlarına giriyorsun?

Şeffaf Yavaş, devletimizin Ankaralılar için gönderdiği bütçenin her kuruşunun hesabını soracağımızı bil. Aziz Ankaralıların, fakirin, fukaranın hakkını sana yedirmeyeceğimizi de unutma"

http://www.ankaramasasi.com/haber/1957395/tugay-bastugdan-mansur-yavasa-butce-elestirileri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.