Erdoğan,"2023 yılında mağdurların adalete erişimini kolaylaştıran uygulamalarımızı sürdüreceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için toplumun her kesimini çalışmalarımızın içine katıyoruz." dedi.
Onur Çetinkaya
|
25 Kasım 2022, Cuma - 12:12
Erdoğan,"2023 yılında mağdurların adalete erişimini kolaylaştıran uygulamalarımızı sürdüreceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda konuştu.

Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi konusunda mesafe alındığını dile getiren Erdoğan, "Hep söylediğim gibi kadın insanın yarısıdır. Kadınlara yapılan her bir yanlış uygulamayı doğrudan insanın eşrefi mahlukat sıfatına bir saldırı olarak görüyoruz." dedi.

"Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için toplumun her kesimini çalışmalarımızın içine katıyoruz"

Erdoğan sözlerinde, "Bir kadının bile şiddete uğramasına, hele hele cinayete kurban gitmesine asla rıza gösteremeyeceğimiz için mücadelenin çıtasını yükseltmek mecburiyetindeyiz. Kalkınma planlarımızın merkezine, güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye ilkesini yerleştirdik.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için toplumun her kesimini çalışmalarımızın içine katıyoruz. Ulusal Eylem Planı kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bir seferberlik ruhuyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. 2023 yılında mağdurların adalete erişimini kolaylaştıran uygulamalarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan HDP'ye sert tepki 

Şehit öğretmenleri yad eden Cumhurbaşkanı, HDP'ye ise sert tepki gösterdi. Erdoğan," Terör örgütleri söz konusu olduğu zaman Kandil'e kadar çıkan batılı STK'lar, Diyarbakır Annelerini ziyaret etmemişlerdir. Söz konusu Türkiye olunca timsah gözyaşları kabilindeki kınama mesajları dışında ne siyasetçilerden ne STK'lardan ne medyadan kayda değer bir ses çıkmıyor.

Genç kızlarımızı kandırıp dağlarda ölüme sürükleyen terör örgütünün parlamentodaki uzantılarını asla görmezden gelemeyiz.

Parlamentoya öyle ya da böyle girip dağlarda teröristlerle kol kola dolaşanlar, bu milletin temsilcisi olamaz.

Kadın ve çocuk katillerinin yakasına yapışmazsak, bırakınız ülkeyi yönetme sorumluluğumuzu, en temel insani vazifeyi yerine getirmiş olamayız."  açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son olarak, "Çok çalışacağız. 2023 bunlar için bir son olacak. Benim buna inancım var. Ülkemizde misafir ettiğimiz çok büyük çoğunluğu kadın ve çocuk olan mazlumları korumaya da devam edeceğiz" ifadesine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1957672/erdogan2023-yilinda-magdurlarin-adalete-erisimini-kolaylastiran-uygulamalarimizi-surdurecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.