Mansur Yavaş, Meral Akşener'in adaylık teklifini kabul etmedi

Gazeteci Barış Yarkadaş, İYİ Lideri Meral Akşener'in ABB Başkanı Mansur Yavaş'a cumhurbaşkanı adaylığı için teklif götürdüğünü ancak Yavaş'ın teklifi kabul etmediğini ortaya attı.
Ecem Çetin
|
25 Kasım 2022, Cuma - 12:17
Mansur Yavaş, Meral Akşener'in adaylık teklifini kabul etmedi

Türkiye 2023 seçimlerine hazırlanıyor...

Seçime 1 yıldan az bir sürenin kalmasıyla hazırlıklara hız verildi ancak siyaset arenasında cumhurbaşkanı adaylığına yönelik tartışmalar sürüyor.

Cumhur İttifakı'nın adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu açıklanırken, Millet İttifakı'nın adayı henüz belirlenmedi. 

Aday olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş ve İstanbul Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun ismi ön plana çıkıyor.

Tartışmalar sürerken, Barış Yarkadaş tv100 ekranlarında yayınlanan Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Yarkadaş, Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Mansur Yavaş'a teklif götürdüğünü söyledi. 

"Mansur Bey’in adaylığı için  Meral Hanım’ın ısrar etmesi gerektiğini söylediler"

"İYİ Partili arkadaşlarımızla sohbet ederken bu kulisin doğru olduğunu hatta dahasının da olduğunu ifade ettiler" diyen Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İYİ Partililer "Partinin etkili isimleri Mansur Bey’in adaylığı için Meral Hanım’ın ısrar etmesi gerektiğini söylediler. Sayın Akşener ’Teklif ettim kabul etmedi, zorla mı aday yapayım?’ cevabını verdi" dediler."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1957736/mansur-yavas-meral-aksenerin-adaylik-teklifini-kabul-etmedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.