Destici'den 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' mesajı

Büyük Birlik partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, kadınların, şiddetle ve ayrımcılıkla mücadelelerinde, her zaman ve her şartta yanlarında ve destekçileri olduklarını söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
25 Kasım 2022, Cuma - 12:18
Destici'den 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' mesajı

Mustafa Destici, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında  1999 yılında, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun aldığı kararla, 25 Kasım’ın, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” olarak ilan edildiğini hatırlatan Destici, böylece kadınlara yönelen şiddet hadiseleriyle ilgili bir farkındalık oluşması ve şiddet mağduru kadınların anılmalarının amaçlandığına işaret etti.

Destici, “Kadınlarımızı hedef alan şiddet, ülkemizde milletçe yaşadığımız en önemli problemlerimizden biri olarak karşımızda duruyor. Öncelikle ve acilen, bütün imkanlarımızı kullanarak, bu meseleye çözümler bulmak mecburiyetindeyiz. Devletimiz, eğitim, sağlık, güvenlik ve adalet kurumları başta olmak üzere, tüm gücüyle ve tüm birimleriyle, bu problemi çözmek için gayret etmelidir” dedi.

Yürürlükte olan ceza yasalarının, bu problemin çözümünde etkili olamadığının altını çizen Destici şöyle devam etti:

“İnanç ve kültür dünyamızda kadın önemli ve değerli”

“Kadın, bizim inanç ve kültür dünyamızda, “anne” ve “ilk öğretmen” olmaları nedeniyle çok önemli ve değerli bir konumda yer alır. Bizim inanç ve değerlerimize göre de bir toplumun, ahlak ve gelişmişlik düzeyleri, o toplumda kadına verilen önemle ve değerle doğrudan ilişkilidir.”

“Ayrımcılıkla mücadele etmeliyiz”

“Mutlu, huzurlu, güvenli bir ülke ve millet olma yolunda, yarınlara hazırlanırken, yarınları planlarken, problemlerimize çözüm ararken, göz önünde bulundurmamız gereken en önemli hususlardan biri, eğitimde, meslek edinmede, iş hayatında, kamusal alanda, devlette, siyasette ve sosyal alanda ayrımcılıkla mücadele etmek olmalıdır.”

“Şiddetle ve ayrımcılıkla mücadelelerinde her zaman ve her şartta kadınlarımızın yanlarındayız”

“Şiddet mağduru olan, hayatlarını kaybeden kadınlarımıza, kızlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kadınlarımızın, şiddetle ve ayrımcılıkla mücadelelerinde, her zaman ve her şartta yanlarında ve destekçileri olduğumuzu tekrar belirterek, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün, her türlü ayrımcılığın ve şiddetin son bulduğu, sağlıklı ve aydınlık bir geleceğe vesile olmasını diliyorum.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1957782/desticiden-kadina-yonelik-siddete-karsi-uluslararasi-mucadele-gunu-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.