Kemal Kılıçdaroğlu: "Kadına şiddetle taviz vermeden mücadele edilir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İyi hal nedeniyle kravat takanın cezasını düşürmeyeceğiz. Kadına şiddet uygulayan kim olursa olsun cezasını çekecektir. Kadına yönelik şiddetle taviz vermeden mücadele edilir." dedi. Kılıçdaroğlu, kadına şiddetin önlenmesini isteyenlerin partisine katılmasını istedi.
Ankara Masası
|
25 Kasım 2022, Cuma - 12:37
Kemal Kılıçdaroğlu: "Kadına şiddetle taviz vermeden mücadele edilir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için düzenlenen etkinlikte konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

" Kızlar okula gitmeli, hayatı ortaklaştırmalıyız"

"Uyuşturucudan bahsediyoruz. Aileler korkuyor. Fakir ailelerin çocuklarından başlıyorlar, çantacı yapıyorlar onları. Bu şiddeti de doğuruyor. Erkek egemen bir kültürümüz var alışılagelmiş. Böyle olmaz. Kadınla erkek bir elmanın yarısıdır, eşittir. Kadın iyi eğitilirse toplum eğitilmiş olur. Dilimizi, okumayı, yazmayı, sevmeyi, hoşgörüyü annemizden öğreniriz. Babalar daha mesafelidir. Benim babamın bir çocuğunu kucağına aldığını ben görmedim ama ben aldım kucağıma çocuklarımı. Kızları okutmayanlar vardı. Benim ablam hala okuma yazma bilmez mesela ama ben kızlarımı okuttum. Ancak böyle olur. Kızlar okula gitmeli, hayatı ortaklaştırmalıyız.

"Şiddetle taviz vermeden mücadele edilir"

İyi hal nedeniyle kravat takanın cezasını düşürmeyeceğiz. Kadına şiddet uygulayan kim olursa olsun cezasını çekecektir. Kadına yönelik şiddetle taviz vermeden mücadele edilir. Evladını kaybeden anneyi kimse anlayamaz. Siz anneye şiddet uygularsanız, kadına şiddet uygularsanız olur mu? Sevgi, hoşgörü varken, acıları beraber paylaşmak varken... İnancımız da böyledir. Sevgili Peygamberimiz 'Cennet anaların ayağının altındadır' der. Hangi görüşten kimlikten olursak olalım, kadına şiddete kaşı çıkmalıyız.

" Duyarsızlıkları biliyorum, farkındayım"

Şiddeti içselleştirmiş bir Türkiye istemiyoruz. Burada da güç kadındadır aslında. Birlikte mücadele verirseniz, bir olursanız sesiniz daha fazla çıkar. Bu coğrafyanın bir yerinde kadına şiddet varsa, kadınlar o kadın için birlik olmalı. Duyarsızlıkları biliyorum, farkındayım. Yaşamak bir haktır ama yaşatmak da haktır. Ben yaşıyorsam yaşatmalıyım. Destek hattımız var lütfen not edin; 444 80 86. İhtiyacınız olduğunda yardım alın. Sizinle karakola da gelirler, yargıda da yardımcı olurlar.

" Yeni bir kapı aralayacağız"

İnşallah iktidara gelirsek aile destek sigortasını da yapacağız. Hiçbir kadının erkeğe bağlı olmasına izin vermeyeceğiz. Geliri yoksa, durumu yoksa hesabına destek yatacak. Kadının fakirliğini kimse bilmeyecek. İfşa etmeyeceğiz. Sadece sosyal devlet bilecek o kadının yardım aldığını. Yeni bir kapı aralayacağız.

"Kadına şiddetin önlenmesini istiyorsanız bize katılın"

En büyük sorun ekonomik kriz ve derin yoksullaşma. Büyük kentlerin varoşlarında öyle yerlere gittim ki. Acıyı, anneyi, evladı orada görürsünüz. Birileri evladına yemek yediremiyorken ülkede hiçbir şeyi çözemezsiniz. Evladının karnını doyuramamak ne demektir? Her birimize görev düşüyor. Bize katılın. Tüm sorunları çözmek istiyorsanız, kadına şiddetin önlenmesinde en ciddi önlemlerin alınmasını istiyorsanız bize katılacaksınız. Başka yol yok. En büyük derdi yaşayan bu ülkenin kadınlarıdır. Bunları akılla, mantıkla, birikimle ve insan sevgisiyle önleyeceğiz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1957985/kemal-kilicdaroglu-kadina-siddetle-taviz-vermeden-mucadele-edilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.