DSÖ'den 'Deve Gribi' uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü, 2022 FIFA Dünya Kupası’nda Covid-19’un daha ölümcül olan “deve gribi” virüsünün yayılabileceğinden endişelendiklerini açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
25 Kasım 2022, Cuma - 13:21
DSÖ'den 'Deve Gribi' uyarısı

Dünya Covid-19, maymun çiçeği salgınlarının etkisini azaltmaya çalışırken uzmanlardan korkutan bir pandemi olasılığı daha geldi.

FIFA 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Katar'da son 10 yılda onlarca insan Orta Doğu Solunum Sendromu'na (MERS) yakalandı. MERS, enfekte ettiği her 100 kişiden 35’ini öldürüyor.

Covid-19'dan daha ölümcül olabilir

Bilim insanları, MERS teorik olarak dört haftalık turnuva sırasında ortaya çıkabilecek sekiz potansiyel 'enfeksiyon riskinden' biri olarak listeledi.

Dünya Sağlık Örgütü, bu durumun özellikle  Katar ve komşu ülkeler için geçerli olduğunu söyledi. Uzmanlar futbol maçları izlemek için Katar'a giden çok sayıda taraftar nedeniyle hastalıkların İngiltere ve ABD gibi diğer ülkelere de yayılabileceğini  öne sürdü.

"Deve eti yemeyin"

Bu nedenle sağlık görevlileri, bölgeye gelen tüm gezginlerin memelilere dokunmaktan kaçınmasını tavsiye etti.

Çalışmanın yazarları ayrıca, taraftarların  deve sütü veya idrarı içmekten veya uygun şekilde pişirilmemiş deve eti yemekten de kaçınmaları gerektiğini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1958355/dsoden-deve-gribi-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.