Meral Akşener'e çiçek veren öğretmene tayin

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e 20 Temmuz’daki Giresun’un Bulancak ilçesi ziyareti esnasında çiçek veren bir öğretmen hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında öğretmen, bulunduğu okuldaki görevinden alınıp başka bir ilçedeki okula gönderildi. Ayrıca öğretmene bir de maaş kesme cezası verildi.
Ersin Küçükbarak
|
25 Kasım 2022, Cuma - 16:49
Meral Akşener'e çiçek veren öğretmene tayin


Giresun’daki Piraziz Meslek Lisesi’nde muhasebe öğretmenliği yapan Mustafa Dizdar, geçen 20 Temmuz’da Bulancak ilçesini ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e çiçek verdi.

Karar Gazetesi’nin haberine göre, 21 yıllık öğretmen Mustafa Dizdar'ın bir arkadaşı, Akşener’e çiçek verdiği anları sosyal medyadan yayınladı. Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde muhasebe öğretmenliği yapan Dizdar hakkında siyasi faaliyetlere katıldığı gerekçesiyle soruşturma açtı.

Savunmasında siyasi faaliyette bulunmadığını, mitingde olmasının suç oluşturmadığını ve görüntülerin kendisinin paylaşmadığını söyleyen Dizdar'a değerlendirmede yükseleceği son kademede olduğu için kademe ilerleme cezası uygulanamadı.

Ancak maaş kesme cezası alan öğretmen başka okula gönderildi.

 Yaşananlara tepki gösteren İYİ Parti Milletvekili İsmail Koncuk AK Parti mitinglerine gitmeleri için öğretmenlere gönderilen mesajları hatırlattı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1960040/meral-aksenere-cicek-veren-ogretmene-tayin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.