Ordu Trump'a rağmen çekilmiyor

Ankara Masası
|
28 Mayıs 2020, Perşembe - 15:53
Ordu Trump'a rağmen çekilmiyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Suriye'deki petrol sahalarından çekileceğiz" açıklaması ABD ordusunu durdurmaya yetmedi. Ordu, terör örgütü YPG/PKK işgalindeki petrol sahalarındaki üs ve askeri noktalarını güçlendirmeye devam ediyor.

ABD Başkanı Trump'ın Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, "Biz Suriye'de petrolü koruduk. Ancak bir noktada petrole ilişkin sıkıntıları da düzelteceğiz ve oradan çıkacağız." demesinin ardından, gözler ABD'nin sahadaki varlığına çevrilmişti.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD güçleri, Trump'ın açıklamalarının tersine, Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgalindeki petrol sahaları başta olmak üzere varlığını artırmayı sürdürüyor.

ABD ordusu, Irak üzerinden Suriye'deki üs ve askeri noktalarına, son 3 ay içerisinde her hafta 2 kez, 50-100 tırdan oluşan konvoylarla askeri ve lojistik malzemeleri taşıdı.

Bölgeye ulaşan konvoylarda güdümlü tanksavar füzeleri, tanklar, zırhlı araçlar, mühimmat ve lojistik malzemelerle yüklü yüzlerce tır yer aldı.

ABD ordusu, bu sürede ayrıca Irak üzerinden en az 400 askerini Suriye'ye sevk etti.

Aynı süre içerisinde Haseke ilindeki Tel Beyder ve Deyrizor ilindeki Ömer sahasındaki üslerini genişleten ABD güçleri, bu üsleri kamera ve güvenlik sistemleriyle donattı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/19605/ordu-trumpa-ragmen-cekilmiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.