Erbakan, "Mısır ve Suriye ile temasları gerekli adımlar olarak görüyoruz"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan genel merkezde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşmesi hakkında konuştu. "Mısır ve Suriye ile temasları gerekli adımlar olarak görüyoruz" dedi.
Onur Çetinkaya
|
26 Kasım 2022, Cumartesi - 12:19
Erbakan, "Mısır ve Suriye ile temasları gerekli adımlar olarak görüyoruz"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan genel merkezde il başkanları basın toplantısında değerlendirme yaptı.

Erbakan konuşmasının başında, Gaziantep'in Karkamış ilçesine düzenledikleri roket saldırısında  şehit olan öğretmen Ayşenur Alkan ve 5 yaşındaki Hasan Karataş’a ve Düzce’de yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşa Allah'tan rahmet diledi.

Ardından gündeme dair açıklamalarda bulunan Erbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşmesi hakkında konuştu.

"Gerekli adımlar olarak görüyoruz"

Erbakan, "Yeniden Refah Partisi olarak biz Mısır ve Suriye ile temasların devam etmesini istiyor ve bu yöndeki adımları gecikmiş olmakla birlikte, gerekli adımlar olarak görüyoruz. Türkiye Suriye meselesinde ilk düğmeyi yanlış ilikledi. ABD politikalarının peşine takılmanın bedeli de maalesef ağır oldu. Milyonlarca Suriyeli kardeşimiz yerinden yurdundan oldu, yüz binlerce Suriyeli kardeşimiz öldü, sakat, öksüz, yetim kaldı, bütün bir Suriye yerle bir oldu ve işin en sonunda hiçbir şey de elde edilemedi, bilakis büyük kayıplara uğradık. Bugün Esad koltuğunda oturmaya devam ediyor, topraklarının tamamına yakını geri aldı.D-8 ülkelerinden Mısır ile ilişkilerde de duygusal davranıldı, bu yüzden hem diplomatik alanda, hem de ekonomik olarak büyük kayıplara uğramamıza sebep olundu. Türkiye, trilyon dolarlık petrol ve doğalgaz rezervine sahip Doğu Akdeniz’de, Mısır ile yaşadığı sıkıntılardan dolayı yalnızlaştırıldı. Mısır, Türkiye yerine Yunanistan ve Rum Kesimi ile yakınlaştı. Hem Doğu Akdeniz’deki enerji paylaşımında hem de Mavi Vatan iddiamızda yara aldık. Şimdi burada bir kez daha diyoruz ki zararın neresinden dönülürse kardır. Mısır ve Suriye yönetimleri ile ülkemizin çıkarları doğrultusunda makul temaslar kurulmasının doğru olacağını ifade ediyoruz. Yeniden Refah Partisi bugüne kadar olduğu gibi her milli meselede, atılacak müspet adımları destek vermeye, menfi adımlara ise karşı çıkmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"Türk Lirası pul olmuş"

Ekonomiye ilişkin konuşan Erbakan rakamlar verdi. 

    • Devletin borcu   (256 milyar lira a 4,7 Trilyon)
    • Vatandaşın bankalara borcu (6,6 milyar lira  1,3 Trilyon)
    • Çiftçinin borcu       (2,5 milyar lira   205 milyar lira)
    • Özel sektörün borcu   (88 milyar  lira a 7,4 Trilyon lira)
    • MB net döviz rezervi  (SWAP hariç)  "eksi 60 milyar dolar"

    İktidarı eleştiren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Yerli ve milli ne kadar kamu kuruluşu varsa satan AK Parti iktidarı, yerine hiçbir şey koyamadı. Satılanlardan elde edilen gelirle üretim ve istihdama yönelik yeni adımlar atılmadı." diye konuştu.

    Dış ticaret açığının yıllık 100 milyon dolara geldiğini ifade eden   Yeniden Refah Partisi lideri, "Enflasyon %185 olmuş, 2022 yılı ilk 8 ayında 60 bin esnaf kepenk indirdi.10 milyon işsiz var, Türk Lirası pul olmuş" açıklamasını yaptı.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/1961718/erbakan-misir-ve-suriye-ile-temaslari-gerekli-adimlar-olarak-goruyoruz
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.