Tekirdağ'da hekimlik yapan Ayşe Özkiraz isimli bir kadının sahte doktor olduğu ortaya çıktı

Tekirdağ'daki Devlet Hastanesi'nde yaklaşık bir yıldır hekim olarak görev yapan Ayşe Özkiraz'ın sahte doktor olduğu tespit edildi. Evinde bir sürü sahne belge bulunan Özkiraz, tutuklandı
Ecem Çetin
|
26 Kasım 2022, Cumartesi - 14:02
Tekirdağ'da hekimlik yapan Ayşe Özkiraz isimli bir kadının sahte doktor olduğu ortaya çıktı

Skandal olayın adres Tekirdağ...

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 1 yıldır pratisyen hekim olarak görev yapan Ayşe Özkiraz’ın sahte doktor olduğu ortaya çıktı.

Hastanede pratisyen hekim olarak görev yapan Ayşe Özkiraz, hastanedeki doktorlara eylül ayında yapılan TUS’ta 81 puan aldığını ve çocuk doktoru olduğunu söyledi.

"Çocuk doktoru" olarak kaşeler bastıran Özkiraz’ın durumundan şüphelenen hastanedeki doktorlar, kendisine tıpla ilgili çeşitli sorular yöneltti. Çapa Tıp Fakültesi mezunu olduğunu söyleyen Ayşe Özkiraz, sorulara çelişkili yanıtlar verince tatmin olmayan doktorlar, gerek eğitimi gerekse tedavi yöntemleriyle ilgili sorular yöneltti. Bu sorulara da doğru yanıtlar alamayan doktorlar, Özkiraz’ın şüpheli durumunu hastane yönetimine bildirildi.

Konu daha sonra Çerkezköy Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne iletildi. 

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasının ardından polis ekipleri Ayşe Özkiraz’ı gözaltına alarak, evinde arama yaptı.

Sahte diplomalar, sahne doktor kimliği bulundu

Evdeki aramada çok sayıda sahte üniversite kimlik kartı, sahte doktor kimlik kartları, sahte diplomalar, çeşitli hastanelere ait kimlikler, ameliyat kıyafetleri, dönem birincisi olduğunu dair plaketler ve tıbbi içerikli kitaplar ele geçirildi.

Ameliyat fotoğrafları da bulundu 

Özkiraz’ın sosyal medya hesaplarından hastanede girdiği ameliyatların fotoğrafları da paylaştığı görüldü.

Ayşe Özkiraz, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye götürülürken, polis, şüphelinin evinde bulunan 3 poşet dolusu belgeyi de savcılığa teslim etti.

Özkiraz tutuklandı 

Savcılık soruşturmasının ardından, "Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunu'na muhalefet" suçundan nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Özkiraz tutuklandı.

Lise mezunu ortaya çıktı

Yapılan incelemede lise mezunu olduğu ortaya çıkan Özkiraz, ailesine de İstanbul'da Çapa Tıp Fakültesi'nde öğrenim gördüğünü söylediği belirtildi. Özkiraz’ın yıllarca İstanbul'da kaldığı ve çeşitli işlerde çalıştığı, geçen yıl ailesinin yaşadığı Çerkezköy'e döndüğü öğrenildi. Özkiraz’ın tıp eğitimini tamamladığını ve Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne pratisyen hekim olarak atandığını söylediği kaydedildi

http://www.ankaramasasi.com/haber/1963508/tekirdagda-hekimlik-yapan-ayse-ozkiraz-isimli-bir-kadinin-sahte-doktor-oldugu-ortaya-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.