Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Konya'daki barınak ile ilgili açıklama

Tarım ve Orman Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait hayvan barınağında yaşanan eziyete ilişkin yazılı açıklamada bulundu.
Ersin Küçükbarak
|
27 Kasım 2022, Pazar - 10:45
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Konya'daki barınak ile ilgili açıklama


Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde köpeklere uygulanan eziyete ilişkin yazılı bir açıklamada bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı, "Bakımevine yönelik ön incelemede, rutin denetimlerin eksiksiz yapıldığı, 2 Kasım 2022 ve 15 Kasım 2022 tarihlerinde yapılan denetimlerde hayvanların barınma koşullarına ilişkin bir olumsuzlukla karşılaşılmadığı ve bakımevinde bulunan hayvan sayısının kapasite dahilinde olduğu tespit edilmiştir" denildi.

"Yargıya intikal ettirdiğimiz süreç, titizlikle takip edilecektir"

Açıklamada, "Konya Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sosyal medyaya yansıyan görüntüler ihbar kabul edilerek 25 Kasım 2022 tarihinde görüntülerde yer alan şahıslar hakkında Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce suç duyurusunda bulunulmuştur. Bakanlığımızca yargıya intikal ettirdiğimiz süreç, titizlikle takip edilecektir. Ayrıca dün Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi’nin Konya ziyareti esnasında gerekli talimatlar verilmiş olup, sözkonusu bakımevinde, bakanlık denetim ekiplerince detaylı inceleme başlatılmıştır" ifadesi kullanıldı.

Sağlık taramaları yapılacak

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

"Bakımevine yönelik ön incelemede, rutin denetimlerin eksiksiz yapıldığı, 2 Kasım 2022 ve 15 Kasım 2022 tarihlerinde yapılan denetimlerde hayvanların barınma koşullarına ilişkin bir olumsuzlukla karşılaşılmadığı ve bakımevinde bulunan hayvan sayısının kapasite dahilinde olduğu tespit ediliştir. Bununla birlikte Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzde görev yapan veteriner hekimlerimizce, bugün sözkonusu bakımevinde can dostlarımızın kötü bir muameleye maruz kalıp kalmadıklarını tespit etmek için sağlık taramaları ve gerekli muayeneleri yapılacaktır. Veteriner hekimlerimiz tarafından yapılacak incemelerin ardından kamuoyu bilgilendirilecektir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1966909/tarim-ve-orman-bakanligindan-konyadaki-barinak-ile-ilgili-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.