Bilecik’te üreticilere 150 bin küçükbaş hayvan

IGF-268321
|
27 Kasım 2022, Pazar - 13:57
Bilecik’te üreticilere 150 bin küçükbaş hayvan

Bilecik Valiliği Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Ziraat Bankası arasında Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi kapsamında protokol imzalandı.

Pazaryeri Gündem / BİLECİK (İGFA) - Protokol kapsamında Bilecikli üreticilere 150.000 küçükbaş hayvan alımı faizsiz kredi verileceği açıklandı.

Bugüne kadar Bilecik’te proje kapsamında 26 işletme desteklemeden yararlanarak 1351 adet küçükbaş hayvan alımı yaptığı belirtildi.

Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesiyle 100 baş altı küçük kapasiteli işletmelerin kapasitelerinin arttırılmasını hedeflediklerini belirten Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya; “Hayata geçirdiğimiz projeyle ilimizde işletmelerini canlandırmak ve kapasitelerini arttırmak isteyen üreticilerimize çok faydalı olacak bir fırsat sunuyoruz. Projeden yararlanan işletmelerimiz ülke ekonomisine ve et üretimine sağladıkları katkının yanı sıra kapasite artışıyla da kendi ekonomilerini kalkındıracaktırlar. Özellikle köylerimizdeki kapanmış işletmeler tekrar canlandırılarak köyde yaşamaya teşvik edilecek ve göçün önüne geçilmiş olacak. Projeden yararlanmak isteyen tüm vatandaşlarımız gerekli bilgiyi Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerinden alabilirler.” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1967239/bilecikte-ureticilere-150-bin-kucukbas-hayvan
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.