Bakan Nebati: Vergi incelemeleri sürüyor

IGF-268324
|
27 Kasım 2022, Pazar - 14:07
Bakan Nebati: Vergi incelemeleri sürüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bakanlığın Vergi Müfettişlerince son yıllarda yapılan vergi incelemeleri sonucunda vergi kaçakçılığı nedeniyle 4,5 milyar TL’yi aşan tutarda vergi iade talebini reddettik ve geri aldıklarını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Müfettişleri, terörün finansmanını önleme ve vergi kaçakçılığı yoluyla haksız vergi iadesi almaya çalışanlarla mücadelede yoğun çaba göstermeye devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklamayı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medya hesabından yaptı.

Bakan Nebati, Bakanlıkça yapılan analizler sonucunda talep edilen veya aldığı vergi iadeleri riskli olduğu değerlendirilen mükellefler hakkında vergi incelemelerinin yürütüldüğünü kaydetti.

Nebati, paylaşımında, "Yürüttüğümüz vergi incelemeleri ve denetimlerde masumiyet karinesini gözetmekle birlikte 85 milyon vatandaşımızın emanetinin bilincinde olarak hazinenin vergi kaybına neden olacak tüm vergi kaçakçılığı girişimleriyle mücadele edeceğiz. Bakanlığımız Vergi Müfettişlerince son yıllarda yapılan vergi incelemeleri sonucunda vergi kaçakçılığı nedeniyle 4,5 milyar TL’yi aşan tutarda vergi iade talebini reddettik ve geri aldık, ilgililer hakkında 12 milyar TL’yi aşan tutarda vergi ve ceza önerdik. Yapılan incelemeler sonucunda Vergi kaçakçılığı nedeniyle ilgili kişiler hakkında 2.916 adet vergi suçu raporu düzenleyerek Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Yaptığımız düzenlemeler ve teşviklerle yatırımı, üretimi, istihdamı ve ihracatı desteklemeye devam ederken vergi kaçakçılığı yoluyla haksız vergi iadeleriyle kamuyu zarara uğratmaya çalışanlarla etkin mücadeleye yönelik vergi incelemeleri ve denetimlerine devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/NureddinNebati/status/1596772309423063043
http://www.ankaramasasi.com/haber/1967251/bakan-nebati-vergi-incelemeleri-suruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.