Destici: "Operasyona terör örgütü ağzıyla itiraz edenler suç ortaklarıdır"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, çocuklarımızı katleden terör örgütüne yaptığı operasyona, terör örgütünün ağzıyla itiraz edenler; Mehmetçik cephedeyken askerimizin yanında durmaktan imtina edenler; terörün suç ortaklarıdır” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
27 Kasım 2022, Pazar - 16:40
Destici: "Operasyona terör örgütü ağzıyla itiraz edenler suç ortaklarıdır"

Mustafa Destici, partisince Kocaeli’nde “Sevdamız Türkiye Hedef 2023” sloganıyla düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi.

"Pençe-Kılıç Harekatı karadan da desteklenmeli"

 Konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör gruplarına karşı önemli bir operasyonu başarılı bir şekilde yürüttüğüne işaret eden Destici,  Hava Kuvvetlerimizin başarılı bir şekilde yürüttüğü Pençe-Kılıç Harekatı karadan da desteklenmeli, Ayn el Arap’tan girip, Ayn isa, Ayn Dagne, Tel Rıfat, Menbiç, Mahmur, Sincar ve Kandil dümdüz edilerek yok edilmeyen bir tane terörist bırakılmamalıdır.Nasıl dağdakileri ovadakileri Mehmetçiğimiz yok ediyorsa Meclistekilerin kökünü kazımak da bize düşüyor. Biz de yapacağız inşallah” dedi.

"ABD ne dermiş, Rusya ne yaparmış demeden süratle kara harekatı başlamalı"

Destici, “ Cizre’de Sur’da Hakkari’de kazdıkları hendeklere gömdüysek, Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde bulundukları her noktada oralara gömelim. Ve öyle derin gömelim ki bir daha çıkamasınlar, kafalarını bile gösteremesinler. Evinin içine kaçmışsa orada, kuyuya inmişse orada, Ağaçların ardına saklanmışsa orada, kayanın kovuğuna girmişse orada, mağaradaki inine sığınmışsa orada, Coni’nin gölgesinde duruyorsa orada bulunup imha etmeliyiz.Anlaşılan odur ki, Mehmetçiğin postalının basmadığı yerlerden bize hainlik etmeye, ocağımıza ateş düşürmeye devam edecekler. O halde ABD ne dermiş, Rusya ne yaparmış demeden süratle kara harekatı başlamalı ve sınır boylarımız terör unsurlarından temizlenmelidir. Ve temizlenecektir inşallah” şeklinde konuştu.

"Askerimizin yanında durmaktan imtina edenler; terörün suç ortaklarıdır”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, çocukları katleden terör örgütüne yaptığı operasyona, terör örgütünün ağzıyla itiraz edenler olduğunun altını çizen Destici,  “Mehmetçik cephedeyken askerimizin yanında durmaktan imtina edenler; terörün suç ortaklarıdır” ifadesini kullandı.

 Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Desitici şunları söyledi:

“Operasyonları durdurun!” diye terör örgütlerinin ağzıyla açıklama yapan; Türkiye’yi dünyaya şikayet eden HDP; bir kez olsun terör örgütlerine “Cinayetleri durdurun!” diye çağrı yaptı mı? Biz, hiçbir zaman, HDP’den böyle bir tavrı zaten beklemedik.Adayları, yöneticileri, politikaları, söylemleri terör örgütü tarafından belirlenenler, terör örgütüne ne diyecekler? Ama Türkiye’nin geleceğine talip oldukları iddiasıyla karşınıza çıkan, 6’lı Masa’nın ortaklarından, en azından Türkiye’nin Hava Harekatı yaptığı günlerde, ordumuza destek olacak, birkaç cümleyle bile olsa, destek açıklamalarını beklerdik. Yapamadılar...Türk Silahlı Kuvvetlerimizi desteklediklerini ifade eden tek bir cümle kuramadılar.”

"Yazıklar olsun!"

Destici şöyle devam etti:

“Türkiye, sınırlarının ötesinde, Cumhuriyet tarihinin en önemli operasyonlarından birini yapıyor. CHP; Meclis’te, askerimizin sınırlarımızın ötesinde operasyon yapmasına izin veren tezkereye bile “Hayır” oyu kullanıyor.Akşener; grup toplantısında, “Devlet intikam almaz.” cümlesiyle, dolaylı olarak, operasyona karşı olduklarını ifade ediyor. Hanımefendiye Kocaeli’nden sesleniyorum: Siz şefkat göstermeye  devam edin. Kahvaltı davetlerine icabet edin. Lâkin biz köklerini kazımaya, ocaklarımıza ateş düşürenlerin ocağını söndürmeye devam edeceğiz. Taksim’de, Karkamış’ta, bombaların çocuklarımızı, kadınlarımızı, doğmamış bebeklerimizi hedef aldığının ertesi günü, Babacan; “HDP’yi şeytanlaştırmayın.” diyor; “HDP’te oy verenleri incitmeyin.” diyor; “Terörü, müttefiklerimizle işbirliğiyle çözeceğiz.” diyor.  Yazıklar olsun! Yazıklar Olsun! Yazıklar olsun diyorum. Üç tane oy hesabıyla şehit kanını  aynı kefeye koyanlar; milletin ferasetinin ve adaletinin altında kalacaksınız. Herkes kulağını açsın ve dinlesin. Bu ülkede tırnak içinde “Kürt sorunu” yoktur. Terör sorunu vardır. Daha da önemlisi Siyasi bölücülük vardır. Kim Terörü görmezden gelip Kürt sorunu vardır diyorsa art niyetlidir. Siyasi bölücülük yapmaktadır. Ya da siyasi bölücülere arka çıkmaktadır.”

"Meclis'te HDP'lilerin yönettiği hiç bir oturuma katılmadım"

HDP’yi hiçbir zaman bir “siyasi parti” olarak görmediğini vurgulayan Destici şunları dile getirdi:

 “Mecliste 5 tane grubu olan siyasi parti var. Bunların 4 tanesinin de Meclis Başkanvekili var. Ne yazık ki bunlardan birisi de PKK’nın legal görünümlü illegal yapısı HDP. Bunların da eş başkanı var. 4 haftada 1 hafta da bunların eş başkanı Meclis’i yönetiyor. Bu kardeşiniz onların yönettiği Meclis’e hiçbir zaman girmedi ona da başkanım deyip söz de istemedim. Sadece öyle değil. Ben Genel Kurul Salonu’nda konuşmaya çıktığımda da onların hepsi Genel Kurul’u terk ediyorlar az kaldı Meclis’i de terk edecekler . Çünkü biz milletimizi temsil ediyoruz. Milletimizin vicdanına göre hareket ediyoruz ve öyle davranmaya devam edeceğiz. Ta ki topunu Meclis’ten ve Türkiye’den gönderene kadar. İşte vatandaşımız burada. Meclis’te PKK istemediğini haykırıyor. O halde bize, Meclis’e düşen görev bunların dokunulmazlıklarını kaldırıp yargıya sevk etmek olmalı. Kapatma davasını bir an önce bitirmeli ve PKK’nın, terör örgütünün partisini kapatmalıdır.”

"Çin’i buradan lanetliyor ve protesto ediyorum”

Mustafa Destici konuşmasında Doğu Türkistan’ın Urumçi şehrinde; 107 gündür karantinada tutulan Uygur Türklerinin bulundukları binada yangın çıktığını ve kapılar kilitli olduğu için yerel kaynaklara göre 40’ın üzerinde soydaşımızın hayatını kaybettiğini ifade etti.

“Doğu Türkistan’da, dünyanın gözleri önünde, soykırım düzeyine varan baskı ve katliamlarına devam eden Çin’i buradan lanetliyor ve protesto ediyorum” diyen Destici,Doğu Türkistan’ın özgürlüğünün, bağımsızlığının yanında olduklarının mesajını verdi.

"Uyanığa bak, sahtekara bak"

Konuşmasının sonunda Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınavına değinen Destici, CHP-HDP çizgisindeki sendikaların öğretmenleri bu sınava girmemesi için kışkırttığını belirtti. Destici konuşmasını şöyle tamamladı:

Bir takım sol gruplar, muhalif gruplar, bazı CHP-HDP taraftarlarının olduğu sendikalar öğretmenlerimizi kışkırttılar. Dediler ki bu sınava girmeyin ve bir kısım öğretmen onların bu kışkırtmasıyla bu sınava girmedi. Peki sınava girseler ne olacaktı? 10 yılını doldurmuş sınava giren bütün öğretmenler uzman öğretmen ünvanı alıyor ve maaşları da 2 bin lira artıyor. Başöğretmen olanların da 4 bin lira maaşı artıyor. Şimdi bu öğretmenlerimizin önüne düşüp sınava girmeyin diyenlerden bir tanesi, bir sendika başkanlığı yapmış bu sol militan gibi olan birisi öğretmenlere böyle demiş ama kendisi sınava girmiş ve 4 bin lira artı maaşı almış. Uyanığa bak, sahtekara bak. Öğretmenlere diyor ki sınava girme ama kendisi sınava giriyor. Kimseye gözükmeyecek güya kimsenin haberi olmayacak başöğretmen ünvanını alacak maaşına da 4 bin lira zam alacak. Bak, alçağa bakar mısın! Onbinlerce öğretmenin hakkının gaspına neden oluyor onları sınava sokturmuyor ama kendisi giriyor. İşte öğretmenlerimiz ve vatandaşlarımız bu sahtekarların gerçek yüzünü görsün ve ona göre hareket etsin.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1967504/destici-operasyona-teror-orgutu-agziyla-itiraz-edenler-suc-ortaklaridir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.