İstiklal saldırısının kilit ismi PKK/YPG üyesi Bilal Hassan'a ilişkin yeni detaylar

İstanbul İstiklal Caddesi'ne 13 Kasım tarihinde gerçekleştirilen bombalı saldırının kilit isimlerinden firari PKK/YPG üyesi Bilal Hassan’ın örgütü simgeleyen kamuflaşlı fotoğrafları ortaya çıktı.
Ankara Masası
|
28 Kasım 2022, Pazartesi - 16:16
İstiklal saldırısının kilit ismi PKK/YPG üyesi Bilal Hassan'a ilişkin yeni detaylar

İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmanın firari üyesi PKK/PYD mensubu Bilal Hassan’a ilişkin yeni detaylara ulaşıldı.

Bombayı İstiklal Caddesine götüren Al Bashir adlı kadın terörist ile “Karı-Koca” kılığında beraber Türkiye’ye geçen hücre üyesi Bilal Hassan’ın, PYD/YPG’yi simgeleyen flama ve amblemlerin önünde örgüte ait kamuflaşlı fotoğrafı ortaya çıktı. PKK/KCK terör örgütünün Suriye kolu PYD/YPG terör örgütü saflarında faaliyet gösteren ve Ayn Al Arap'da (Kobani) bulunduğu öğrenilen teröristin, örgütün talimatı ile bu saldırıyı planladığı anlaşıldı.

Ne olmuştu?

13 Kasım Pazar günü Beyoğlu’nun en işlek caddelerinden İstiklal Caddesi’nde bölücü PKK/KCK’nın Suriye kolu PYD/YPG’ye bağlı bir hücre tarafından bombalı saldırı gerçekleştirilmiş, 6 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıda 81 kişi de yaralanmıştı. Saldırının faili Suriye uyruklu PKK/PYD üyesi Ahlam Al Bashir’in de aralarında olduğu 24 hücre üyesi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1969869/istiklal-saldirisinin-kilit-ismi-pkkypg-uyesi-bilal-hassana-iliskin-yeni-detaylar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.