Almanya'da hükümetten ailelere büyük yardım

Almanya'da Olaf Scholz hükümeti, yardıma muhtaç her aile için kesenin ağzını açtı. Ekonomik durumu kötü olan ailelere her ay 2500 euro aylık ödenecek.
Onur Çetinkaya
|
29 Kasım 2022, Salı - 10:58
Almanya'da hükümetten ailelere büyük yardım

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti'nin, Başbakan Merkel öncesi hükümetlerinde hayata geçirdiği Hartz IV yardımları tarih oldu. 

1 Ocak 2023'ten itibaren halk parası hayata geçiriliyor. İşsiz ve yardıma muhtaç olan, Alman veya yabancı olan herkese verilecek bu yardımlar, aile başı net 2500 Euro'ya ulaşabilecek. Hatta bazı özel durumlarda, yardımlar çalışanların maaşlarını da geçecek.

Yasa kimleri kapsayacak ? 

İşsiz olanlar, yardıma muhtaç olanlar, bir süre işsizlik parası aldıktan sonra İşsizlik Yardımı alma durumuna düşenler için verilecek olan Halk Parası, çalışamaz durumdaki 15 yaş üzerini, yardıma muhtaç olan 15 yaş altı ve 65 yaş üstünü, geçimini kendi sağlayamayacak olanları ve İşsizlik Parası- 1 ödemelerinin süresi bitmiş olanları kapsayacak.

Ödeme ilk başta 6 ay boyunca sürecek. Kişi iş bulamamış ve ailedeki durumda bir değişme olmamışsa yeniden dilekçe verilecek, yardımların devamı sağlanacak.

Bir kişinin 40 bin Euro birikmiş parası varsa da yardım alacak. Aile içinde, kişi başına 15 bin Euro para olması, yardıma engel olmayacak. Kişinin lüks arabasına ve kendine ait evine de, yardımların azaltılması amacıyla bakılmayacak.

Bu araştırmama durumu 12 ay olacak. Yani kişiler ya da aileler, sorunsuz 12 ay boyunca yardımı alabilecek. Eğer durumları yine düzelmemişse, yardımlar devam edecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1971070/almanyada-hukumetten-ailelere-buyuk-yardim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.