Devlet Bahçeli'den muhalefete anayasa çağrısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni bir anayasa çalışması için muhalefete çağrıda bulunurken "Gelin, Cumhur İttifakı'nın hazırlığına siz de katılın. Siz de bu tarihi sorumluluğa ortak olun. Gelin Türkiye'nin yanında durun." ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
29 Kasım 2022, Salı - 10:56
Devlet Bahçeli'den muhalefete anayasa çağrısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

 Bahçeli'nin konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Kriz ve kutuplaşma olacak"

"Bize göre Türk milleti tarihe geçen bir kudretin adıdır. Bu soylu milletin tarihi varlığına kast etmek hiç kimsenin üstesinden gelebileceği bir şey değildir. Siyaset eğer tarihe sırtını vermezse gücünü ve güvenini milletten almazsa üreteceği yalnızca kriz ve kutuplaşma olacaktır.

Rehin altındaki muhalefet partilerinin açmazı budur. Zillet ittifakının ne cevabı cevap ne siyaseti siyasettir. Cumhuriyetin birinci yüzyılını oluşturan milli mukavemet ölçülerimizle, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına vasıl olabilmesi için şimdi yapılacakların muhtevası nasıl tasarlanmalıdır? Bugün hem söyleyip hem yapacaklarımızın Türk milletini yeni bir 13 asır taşıması neden mümkün olmasın?

Bir sonraki durak Mersin

Başkaları yalnızca çıkarları peşinde koşabilir ancak biz öyle yapamayız. Bizim farkımız Türk milletine duyduğumuz aidiyet bilincinde saklıdır. Bir yanda Adım Adım 2023, Komşum Nasılsın çalışmalarına başladık. Artık ev ev dolaşıyoruz. Komşularımızla buluşuyor, hatırlarını soruyoruz. 2023 yılı için söz birliği, inanç birliği yapıyoruz. 2023'e doğu açık hava toplantılarımızın bir yenisi 18 Aralık'ta Mersin'de yapacağız.

Televizyon yorumcularına tepki

Ne kadar geveze yorumcu, sözde uzman varsa Türkiye'nin kara harekatı şu günde yapılacak diye konuşmaktadır. Deprem olur bunlar ekrana çıkar, sanırsın ki fay hatlarını bilirler. Hep aynı isimler, aynı simalar, aynı maskaralıklar devamlı suretle gözümüzün içine sokulmaktadır. Potansiyel maksatları terörle mücadeleyi sabote etmek, terör örgütünün gelişmelerde haberdar olmasını sağlamaktır. Bu cibilliyetsiz ve ciddiyetsiz ekran yüzlerinden midemiz bulanmaktadır.

" Terör örgütünün kafası koparılmalıdır"

Karşımıza kim çıkarsa sonu teröristlerin sonu gibi olmalıdır. Sykes-Picot'un sonu gelmiştir. Kandil'den Ayn-el Arab'a kadar bölücü terör örgütünün kafası koparılmalıdır. Kurt kendi işini kendi gördüğünden dolayı boynu kalındır. Yurtiçinde ve sınır ötesinde hiçbir terör örgütüne sessiz kalamayız.

Yanlış hesap yapmayın; bu hatanın bedelini Çanakkale'de Kocatepe'de ödediniz. Türk milleti, Cumhur İttifakı alçak emellere göz yummayacaktır. Hiçbir hain, hiçbir zalim Türkiye'nin yıkımını göremeyecektir. Ey Türk ve Türkiye düşmanları bu davayı aşamazsınız, Türkiye'yi yenemezsiniz.

" Hayvanlara eziyet büyük bir vebaldir"

Fikir, ülkü, iyi kalp sahibi insan hem bugünün hem de geleceğin şefkat mimarıdır. Nefes almak bile şükredeceğimiz nimettir. Allah'ı sevmek insanı sevmektir. Yaratılan her mahluka sevgiyle bakmaktır. Hayvanları sevmeyenlerin insanları sevmesi beklenmemelidir. Hayvanlara eziyet büyük bir vebaldir.

Hayvanlara kötü muamele eden kim varsa kınanmalıdır. Sahipsiz gezen hayvanların da çocuklarımıza, kadınlarımıza ve savunmasız insanlara saldırıları da gözlenmektedir. Bu sorununun önüne geçmek yerel yönetimlerin görevidir. İnsan-canlı dengesinin korunması elzemdir. Hayvanları Koruma Kanunu ile yaptığımız değişiklikleri dikkate alarak, eksikleri bertaraf etmek zorundayız. Hem insanımız zarar görmesin, hem hayvanlar zulme maruz kalmasın düşüncesindeyiz. Zulmün pişmanlığı olamaz.

MHP'nin anayasa teklifi

2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlere sıkı hazırlık döneminden geçiyoruz. 2023'e doğru adayımız bellidir, adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Yeni anayasa başlıca gayemizdir. MHP olarak, 100 maddelik yeni bir anayasa teklif metnimizi paylaşmıştık.

Artık yeni anayasa hazırlamak milli vecibedir. İpe un serenler, konuşmaya kapalı duranlar demokratik hesaba şimdiden hazır olmalıdır. Cumhuriyetimizin 100'üncü yıldönümünü yeni bir anayasa ile taçlandırmak sorumluluk bilincinin gereğidir. Önerimiz, önceliğimiz 12 Eylül darbe anayasasında tadilat değildir. Maksadımız yama dikmek, eksikleri kapatmak hiç değildir.

Zillet ittifakının dün açıkladığı anayasa değişikliği önerisi ölü doğmuş, dağın fare doğurması bile mümkün olmamıştır. Avunma ve avutmaya dayalı beyhude bir çabadır. Bu kadar zahmete niye girdikleri, zillet partilerinin hangi amaçla birbirini ziyaret ettikleri belirsizliğin kuytusunda asılmış levha olarak karşımızdadır. 1982 Anayasası'nda çalakalem yaptıkları değişikliklerin yeni anayasa diye takdim etmeleri zırvadır. Zillet ittifakının anayasa değişiklik önerisi tarihi geriye sarmak, devletin temellerine dinamit yerleştirmek, milletin takdirine kara çalmaktır. Zillet ittifakının hevesi kursağında kalacaktır.

Bunlardan hiçbir halt olamaz. Bunların yapacağı anayasa yıkım anayasasıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne keyfi demek, anayasal hakları güvencesiz bıraktığını söylemek çok ağır bir bühtandır. Bugünkü temel hak ve hürriyetler hakim olmasaydı, televizyonlardan sokak aralarına kadar Türkiye'ye hakaret edenlere fırsat verilir miydi? Yarının Türkiye'sini inşa edeceklerimiz, halbuki darbe yıllarına hizmet ettikleri ortadadır.

" Gelin Türkiye'nin yanında durun"

Çağrım gelin, Cumhur İttifakı'nın hazırlığına siz de katılın. Siz de bu tarihi sorumluluğa ortak olun. Gelin Türkiye'nin yanında durun.

Şimdi bunların uykusunu kaçırayım. 7 yılda 1 defa seçilecekmiş. Biz bir görevi tamamladık. İkincisine 23'ünde hazırlanıyoruz. Cumhur İttifakı 3 olsun dersek ne yapacaksınız? Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi 5'er yıllık 3 dönem olsa da yeni yüzyılın 25 yılını hızla götürsek.

Altı parti 55 defa bir araya gelmiş, kaç defa toplantı yapmış. Dün de Anayasa takdimi yapıyorlar. Altısını bir araya getirsen bir MHP yapmaz. Bu anayasa metni Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılında 100 maddelik taslak metnidir. Değerli anayasa hukuku bilim insanlarının yaptıkları çalışmanın bir ürünüdür. Gelsinler bir de bunu okusunlar. Bunu gördükleri zaman en yakın çöplüğe altısını birden atın.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1971123/devlet-bahceliden-muhalefete-anayasa-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.